Konut hesabı açtıranların sayısı 15 günde bini geçti!
Konut almak isteyen vatandaşların yüzünü güldürecek Konut Hesabı ve Devlet Katkısı desteğine tüketiciden talep yağıyor. 26 Ağustos'ta başlayan destek kapsamında kısa bir süre içerisinde açılan hesap sayısının bin kişiyi aştı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Yurtiçi tasarrufları arttırarak ülkemizin yatırımlarını kendi öz kaynaklarımızla finanse ederek kalkınmamızı çok daha güçlü bir zemine oturtmak için çaba içerisindeyiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise "Bankalarda Konut Hesabı ve Devlet Katkısı projesi kapsamında mevduat hesabı açarak en az üç yıl düzenli ödeme yapanlara, ödeme miktarının en fazla yüzde 20'si ve yine en fazla 15 bin TL'ye kadar destek sağlayacaktır" dedi. Vatandaşlar aylık ya da üç aylık periyotlarla hesaplarına para yatırabilecek.

BÜYÜMEYE KATKI
Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın da "Bu katkının Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181