Konut inşaat maliyetleri yüzde 5,9 arttı!
Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan ''Ekim Ayı Sektör Raporu'' açıklandı. Söz konusu rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi ve aynı maliyetlerin artış oranı, eylül 2014 ile eylül 2015 arasındaki dönemde yüzde 5,9 olarak gerçekleşti.

İnşaat harcamaları içinde bulunduğumuz yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8,3 artarak 47,3 milyar lira olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk yarısında inşaat harcamaları yüzde 5,5 artarak 87,9 milyar liraya yükseldi.

İşçilik maliyet artışı ise yüzde 8,2 olurken, inşaat malzemesi maliyetleri artışı yüzde 5,2 olarak kaydedildi ve yıllık enflasyonun altında kaldı. Raporda ayrıca; yıllık konut inşaat maliyetlerindeki artışın yeni konut yıllık fiyat artışının altında olduğu ve şimdilik ilave bir fiyat artışı baskısı oluşturmadığı kaydedildi.

Raporda yer alan bilgilere göre bu yılın ikinci çeyreğinde kamu inşaat harcamaları cari fiyatlarla yüzde 3,6 yükselerek 16,1 milyar liraya tırmanırken özel sektör inşaat harcamaları ise cari fiyatlarla yüzde 10,9 artarak 31,3 milyar lira oldu. Böylece yılın ilk yarısında kamu inşaat harcamaları reel olarak gerilerken, özel inşaat harcamaları artış gösterdi.

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181