Konut kendini kaç yılda amorti eder?
İstanbul’da konut amortisman süresi kısa olan ilçelerin başında Esenyurt, Tuzla, Küçükçekmece ve Pendik gelirken, bu ilçelerde amortisman süresi 13-14 yıl arasında değişiyor. ERA Gayrimenkul Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, Türkiye’de konut satışyarının yüzde 20’sinin İstanbul genelinde yapıldığını ifade etti. Tümen, konut kredisi faiz oranlarının düşüş trendine girmesiyle amortisman sürelerinin de kısalacğını, gayrimenkul alımının en önemli yatırımlardan olmayı sürdüreceğini kaydetti.

Esenyurt, Küçükçekmece, Tuzla ve Pendik’in yanı sıra merkezde yer alan Şişli’de amortisman süresinin 16 yıl olduğunu anlatan Tümen, ilçenin merkezi bölgeler arasında yatırım yapılabilecek en uygun lokasyon olduğunu söyledi.

Yılda % 16 getiriyor
Gayrimenkul yatırımlarının dolar, borsa, altın ve benzeri yatırım araçları karşılaştırıldığında kısa-orta ve uzun vade gibi bütün dönemlerde yatırımcısına kar sağladığının altını çizen Tümen, gayrimenkulün yatırımcısına yıllık yüzde 16’lık bir getiri sağladığını dile getirdi. Tümen, “Bu oran diğer yatırım araçlarının riskleri göz önünde bulundurulduğunda iyi bir oran. Örneğin, eçen yıla baktığımızda dolar en fazla getiri sağlayan yatırım aracı olmuş fakat son 3 ayda kurun hareketsizliği ve aşağı yönlü seyri doların gayrimenkulün getirisinin altında kalmasına neden oldu” dedi.

Batı’ya doğru süre kısalıyor
Tümen, illerde konut amortisman sürelerinden bahsederek, Doğu Anadolu Bölgesi ile Gaziantep ve Şanlıurfa ili dışında kalan Güneydoğu illerinde amortisman sürelerinin uzun olduğunu dile getirdi. Adana, Antalya, Bursa, İstanbul ve Ankara’da amortisman sürelerinin kısaldığını belirten Tümen, doğu illerinde kira değerlerinin ise yükseldiğini anlattı. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181