Konut kredisi kullanımı artmaya devam ediyor!
Periskop Analiz Kasım sayısı verilerine göre; Ekim Ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisi kümülatif değişimi %17 artış göstermiş durumda. Geçen yılın aynı döneminde %14 büyüyen konut kredileri bu yıl %17 büyüyebilmeyi başardı.

Kredi miktarının önümüzdeki aylarda biraz daha hareketleneceği ancak bir süre sonra tekrar durağanlaşacağı öngörülmekte. 

Konut kredisinde maliyetler
Ekim Ayı’nda 10 yıllık vadede kredi maliyetleri aylık %1,15 ile %1,25 arasında değişmekte. Bankalar arasında farklılık göstermekle birlikte, 100 bin TL kredi için aylık ödemeler 10 yıllık vadede 1.541 TL, 5 yıllık vadede 2.316 TL civarında seyretmekte.


Takipteki krediler değişimi
2015 Ekim Ayı’nda konut kredileri içinde, takipteki konut kredi miktarı sadece %0,48 seviyelerindedir. Bu rakam 2014 Ekim’de %0,52 idi. Takipteki kredilerin toplam kredi hacmi içindeki büyüklüğü kredi miktarıyla aynı hızda büyümemekte.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181