Konut projelerinde cazip kampanya yarışı başladı!
Konut sektörünü canlandırmak için başlatılan kampanyalarda tüketicilere sunulan fırsatlar alım iştahını da harekete geçirdi. Bankaların konut faiz oranlarının yükselmesi karşısında çaresiz kalan şirketler ya maliyeti sineye çekerek vatandaşlar için 0.45'lere kadar özel oranlar teklif ediyor ya da kendi bünyesinde senetlendirmeye gidiyor.

SENETLİ SATIŞ REVAÇTA
Ağustos ayı verilerine göre yaz döneminde yapılan konut satışlarının hemen hemen yarısı şirketlerin müşterisine özel senet düzenlemesiyle gerçekleşti. Yüzde 44 civarında seyreden senetli satış oranı yıl ortalamasında yüzde 60'ı buluyor. Faiz ve çoğu kez protesto riskinin olmadığı bu tür satışlar, 12 ve 24 aylık uygulamalarla vatandaşın direkt şirketle irtibatlı olmasını sağlıyor. Kampanyalarda liste fiyatları üzerinden yapılan kredili satışlarda, bankalardan finans desteğini müşteri üzerinden alan şirketler, inşaat süreçlerini sağlıklı bir şekilde yürütme fırsatını yakalıyor. Sadece dosya masrafının talep edildiği 60 aya kadar uzatılabilen bu tür satışlar son yıllarda büyük rağbet görüyor.

TAKSİT ÖTELEMELİ KAMPANYA
Bugüne kadar ağırlıklı olarak peşinatın alınmasının ardından taksitlerin bir yıl sonraya ötelendiği uygulama, 14 Eylül'de Emlak Konut GYO'nun çözüm ortağı firmaların girişimiyle başlatılan kampanya ile 15 aya uzatıldı. Minimum yüzde 5 peşinatın ardından Ocak 2019'da başlatılacak olan taksitler vatandaşlar için büyük avantaj sağlıyor. Özellikle hemen teslim projelerde kiradan kurtulma ya da kira geliri elde etme şansını yakalayan tüketiciler, 31 Ekim'e kadar 'Şimdi Al, 2019'da ödemeye başla' kampanyası için 50'nin üzerinde projede daire seçebilme imkânına da sahip.

DÜŞÜK FAİZ-UZUN VADE
Kredi faiz oranlarının 1,10 seviyesine kadar çıktığı eylül ayında tüketiciler, kendilerine sunulan düşük faiz uzun vadeli ödeme seçeneğiyle de konut sahibi olabiliyor. 120 ay vadeli satışlarda 0.85 oranından kredi çeken vatandaşlar daire fiyatının yüzde 80'ni kadar faiz ödemek zorunda kalıyor. Uzmanlar, bu tercihle alım yapacakların ön talep sürecinde olan projelere yönelmelerini öneriyor.

Mehmet Canıtatlı / Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181