Konut satışları %11 arttı!
Eva Gayrimenkul tarafınddan her ay yayınlanan ve aylık olarak ekonomi trendlerini aktaran Periskop analiz'in bu ayki sayısındaki verilere göre 2015 yılı Ağustos sonu itibariyle tüm yurttaki toplam konut satışları geçen senenin aynı dönemine nazaran %17 artarken, ipotekli konut satışları ise %33 artış gösterdi.


Ayrıca Periskop analiz verilerine göre, 2014 yılında 8. Ay sonu itibarı ile, 2013 yılının aynı dönemine göre %6 daralma gösteren konut satışları, son iki yılda %11 büyüme gösterdi.

İstanbul’da konut satışları geçen seneye nazaran %7, İzmir’de %18 ve Ankara’da da %20 artış gösterdi.

2015 yılının 3. çeyreğinin başında artan konut kredisi faiz oranları sebebiyle konut satışlarının yılın bu döneminde biraz daha durağanlaşacağını belirten Eva Gayrimenkul Periskop Analiz verileri, konut satuşlarının yılın son çeyreğinde ise yeniden hareketleneceğinin öngörüldüğünü belirtiyor.



MERKEZ BANKASI KONUT FİYAT ENDEKSİ*
Temmuz Ayı Merkez Bankası verilerine göre; konut fiyatları e n f l a s y o n u n üstünde artıyor. Temmuz ayında endeks, bir önceki aya göre % 1,56 artış gösterdi ve bir önceki yılın aynı ayına göre de % 18,76 artış kaydedildi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 26,60, 11,79 ve 17,88 oranlarında artış gösterdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181