Konut satışları baharda yükselecek!
Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, geçen yıla oranla artan konut satışlarının ivmesini bahar aylarında da yükseltmeye devam edeceğini söyledi. Ocak ayında satışlarda meydana gelen durgunluğun faizlerin düşmesi ve kampanyalardaki artışlarla yeniden canlandığını ifade eden Karademir, Türkiye'nin en büyük sektörlerinden inşaat sektörünün canlanmasının yan sektörler için de büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.

Kredi kullananlar son 5 yılda 2 kat arttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre, Türkiye'de konut kredisi hacminin 2011- 2015 yılları arasında yüzde 92.4'lük bir artışla 74 milyar 588 milyon 807 bin liradan 143 milyar 546 milyon 906 bin liraya yükseldiğini belirten Karademir, aynı dönemde konut kredisi tutarının yüzde 2.2'lik artışla 673 milyon 781 bin lira olduğunu hatırlattı.

Konut kredisindeki bu gelişmeleri ev sahibinin kira öder gibi ev sahibi olmasından kaynaklandığını belirten Karademir, semt seçiminde gelir dağılımının önemli bir etken olduğuna dikkat çekti. Nüfusa göre oranlandığında, en fazla konut kredisine Ankara'dan başvurulduğunu dile getiren Karademir, Ankara'yı Adana ve İstanbul'un takip ettiğini söyledi. Tüketicilerin yoğun olarak markalı konutları tercih ettiğini belirten Karademir, inşaat firmalarının markalaşma yolunda ayrı bir bütçe ayırması gerektiğini söyledi.

İlgi Yıllardır Çankaya Bölgesinde

"Orta ve üst gelir grubuna hitap eden konut projeleri Çankaya'da inşa ediliyor. Bu durum son yıllarda değil, geçmişten gelen bir alışkanlığın devamı. Çankaya civarlarında inşa edilen projelerde yaşam alanı vurgusu öne çıkıyor. Çankaya'nın yanı sıra Yaşamkent, İncek gibi bölgeler de yine orta ve üst gelir gurubuna seslenen bölgeler arasında. Tüm bu bölgelerde kaliteli projeler yer alıyor. Kısacası Ankara'da hayatı kolaylaştıran, kaliteli ve yaşam alanı konseptinde inşa edilen projelerin çoğu bu bölgelerde konumlandırılıyor. Engüvenli yatırım olan 'konut yatırımı' sürekli devam ediyor." diye konuşan Karademir, Anka Batı, Megaron Residence, Arte Borgo, Florium Konutları gibi projelerin Başkent'in değerine değer kattığını dile getirdi.

Vatan Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181