Konut satışlarına kredi dopingi!
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonucu alınan yeni karara göre artık konut satışlarında %25 olarak uygulanan peşinat zorunluluğu %20’ye indirildi. Buna göre konut satışlarında ekspertiz değerinin % 80’ine kadar kredi kullanılabilecek.

Konutta kredi çekilebilecek tutarın artırılmasının emlak sektöründe alıcılar için büyük bir teşvik olacağını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun ‘Temmuz ayında gerçekleşen gayrimenkul satış rakamları geçen yılın aynı ayına göre kredili satışlarda yüzde 22,8, toplam satışlarda yüzde 15.8 azalmış, 7 aylık dönemde ise ipotekli satışlar 272.851’den 224.840’a gerilemişti. Ekonomi yönetiminde alınana bu karar ile konut kredilerine olan talep artacak ve bu da satışlara çok önemli seviyede etki edecektir. Bu düzenleme ile yıl sonu satış hedeflerine ulaşılabilecektir’ dedi. 

Amerika başta olmak üzere pek çok ülkede konut kredilerinde peşinat oranının % 20 olduğuna dikkat çeken Erilkun yeni uygulama ile genç yaşta konut sahibi olmak isteyenler açısından bir avantaj oluşturacağını belirterek şunları söyledi : Bu uygulama ile talep artacak ve krediye uygun olan kat irtifaklı ve kat mülkiyetli evlerin değerleri de yükselecektir. Konut alımını düşünen tüketiciler bu değişiklik fiyatlara yansımadan ellerini çabuk tutmalılar. Uygulamanın çok önemli bir diğer etkisi de üretilmiş stokların hızlı bir şekilde erimesinde sağlayacağı ivmedir. Öngörümüz odur ki 2016 yılı sonunda konut satışları bu uygulama ile 1.300.000 sınırını aşmış olacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181