Konut satışlarını sektörün patronları yorumladı!
Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı: "Geçtiğimiz ay konut satış rakamları açıkladığında; 'konutta üçüncü seferberlik kampanyasının etkisiyle satışların rekor seviyede geldiğini söylemiştik. Kampanyaların sona ermesinin etkisiyle ekimde gerçekleşen yüzde 5,7'lik düşüşü normal kabul etmek lazım." 

Ertuğrul Yavuz Pala / Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı: "İnşatta KDV oranının ve tapu işlemleri üzerinden alınan harçların düşürülmesi gibi uygulamalar sektöre ciddi ivme katmıştı. Eylülde bu desteğin rüzgârı hakimdi ve rekor denebilecek rakamlar ortaya çıkmıştı. Desteklerin sona ermesi, ekim satışlarına düşüş olarak yansıdı. Ancak konut, her zaman daha fazla getirişi olan güvenli bir liman, bunu bilen yatırımcı günlük hareketlenmelerin sonuçlarına göre değil, bu bilinçle yatırımını yapıyor. Gayrimenkul ve inşaat sektörü dış politikada yaşanan siyasi gerilimlere rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kredi faizlerinde de düşüş olursa bu durum satışlarda ciddi artışa sebep olacaktır." 

Şenol Üçüncü / Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi: "Ekonomi içinde birtakım dalgalanmaların olmasını normal karşılamak gerekir. Bizler önümüzdeki yılın sektör açısından hareketli geçeceğini söyleyebiliriz. Konut sektörü daha uzun yıllar üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edecek. Yüksek prim getirişine sahip olan gayrimenkul sektörü, en iyi yatırım aracı."

Ali Dumankaya / DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı: "İnşatta KDV oranının ve tapu işlemleri üzerinden alınan harçların düşürülmesi gibi uygulamaların Eylül ayına kadar geçerli olması sebebiyle rekor satışlar gerçekleşmişti ve sektöre ciddi ivme katmıştı. Desteklerin sona ermesi, ekim satışlarına düşüş olarak yansıdı. Bu düşüşü normal olarak değerlendiriyoruz. Gayrimenkul sektörü, her zaman daha fazla getirişi olan Türkiye'nin lokomotifi bir sektördür. Bunu bilen yatırımcı günlük hareketlenmelerin sonuçlarına göre değil, bu bilinçle yatırımını yapıyor. Kamu tarafından getirilecek yeni teşviklerle birlikte 2018 yılında daha da iyi sonuçlara ulaşabiliriz. 

Muhammet Uğurcan Barman / Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı: "Konut satışlarında, İstanbul 20 bin 906 konut satışı ve yüzde 17 ile en yüksek paya sahip olması her şeye rağmen bir başarıdır. İstanbul'un pastadan aldığı pay 17'nin altına düşmüyor. Bu yıl sonu da benzer bir sonucu göreceğiz. Arzın fazla talebin düşük olduğu bir dönemde tüketicilerin yeni alım fırsatlarını değerlendireceğini düşünüyorum. Büyüme ve İstihdama en çok katkı sağlayan sektörlerden biri olan gayrimenkulun desteklenmesi gerekiyor. Ertelenen konut alım ihtiyaçlarını gündeme getirecek vatandaşlara firmalarca sağlanan imkanların, devlet ve hükümet tarafından da farkedilmesi de önemli bir konu.

Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181