Konut üreticileri 2017 yılında da rekor bekliyor!
Haziran ayında konut satışlarının görece olarak bir önceki yılın aynı ayına göre düşmesi inşaat sektörüne yatırım yapan müteahhitlerin moralini bozmadı. Konut alımını kolaylaştıran kampanyalarla alımın öne çekildiğini bu nedenle de Haziran ayında konut satışlarının bir miktar gerilediğini belirten müteahhitler sektöre olan güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi. Aylık gelişmelerden ziyade yıl sonu totel rakamının baz alınması gerektiğine vurgu yapan sektör temsilcileri bu yılı da rekorla kapatacakları inancı taşıdıklarını dile getirdi. Konutder Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 2017 yılı sonunda gayrimenkul sektöründe satışların yine bir rekora imza artacağı kanaatinde olduklarını söyledi.

SEKTÖR ENDİŞELİ DEĞİL
Hükümetin sene başından bu yana sektörü rahatlatacak uygulamaları sırasıyla devreye aldığını belirten Elmas, “Konut sektörü olarak üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Sur Yapı olarak her aya bir proje demiştik. Bu yıl içerisindeki altıncı projemiz, yakın tarihte satışa çıktı. Anadolu Yakasında on dokuzuncu markalı konut projemize Muhit ile başladık. Yeni projelerimizi de arka arkaya satışa çıkacağız” dedi.

Sefa, yılı bin konutla bitirecek
İnşaat sektöründeki faaliyetlerini 40 yıldan bu yana aile şirketi olarak sürdüren Sefa İnşaat ise yılı bin konutla bitirmeyi hedefliyor. Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Öztürk, inşaat sektörüne olan güvenle yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

Bugüne kadar 2 bin 500 den fazla konut ürettiklerini belirten Öztürk, şöyle konuştu; “Yaz ayları hepimizin bildiği gibi inşaat sektörü için daha durgun geçiyor. Okulların kapanıp yaz tatilinin başlamasıyla birlikte vatandaşların yazlık bölgelere yönelmesi, Ramazan ayının etkisiyle birlikte konut satışlarında bir gerileme söz konusu oldu. Sektör bir iki aylık bir düşüşe göre değerlendirilmemeli genel olarak tüm yıla ait konut satış rakamlarına bakılmalı. Bağdat Caddesi’nde bugüne kadar 100 bina ve 2 bin 500 civarında konutu yeniledik. Caddede devam eden 20 projemiz bulunuyor, aynı zamanda Maltepe’de hayata geçirdiğimiz ‘Evinpark Ada & Tepe’ projemizde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Evinpark Kadıköy’de de satışlar devam ediyor. Hedefimiz yılı bin konutla tamamlamak.” Stüdyo daire yasağına da değinen Öztürk, yasağın sektörün itibarı açısından olumlu bir karar olduğunu söyledi.

Projeler ön talep topluyor
qİnşaatlara ara vermeden devam eden MESA, Maltepe’de inşa edeceği yeni proje Gökada için ön talep toplamaya başladı. Şirketin Maltepe’deki ilk projesinde 1+1’den 4+1’e kadar çeşitli tip ve büyüklükte, 3 blokta toplam 273 konut bulunuyor. Site içinde ihtiyaçların karşılanması için ticari alanlar da yer alıyor. Ön talep toplyan bir diğer şirket Yapıen İnşaat. Şirket, İstanbul Bostancı’da inşa edilecek olan Bostancı Deluxe projesi için ön satışlara başladı.Projede 3+1 daireler 850 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

1 milyar 200 milyonluk proje
Mandarins Gayrimenkul tarafından Kadıköy’de inşa edilen The Mandarins Acıbadem projesi 1 milyar 200 milyon lira yatırım değeriye yükseliyor. İlk etabın kaba inşasının yüzde 75’i tamamlanan projenin 2’nci etabına yakın tarihte başlanacağı belirtiliyor. Mandarins Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Özeçoğlu, 2018 Mayıs’ında tamamlanacak olan projede tapuların sahiplerine hemen teslim edildiğini söylüyor. Sitede 1+1’den 5+1 dublekse uzanan toplam 493 daire bulunuyor. Fiyatlar 590 bin liradan başlıyor. Özeçoğlu, ev sahibi olmak isteyenlere ve yatırımcılara kolaylık sağladıklarını, kişiye özel ödeme planı hazırladıklarını aktardı.

Emine Açar / Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181