Konut üreticileri yeni projelerine eski mahalle konseptini taşıyor!
Gayrimenkul sektörünün güçlü firmaları, eski mahalle hayatını ürettikleri modern projelere taşıyor. Birçok firma projelerinde mahalle kültürünü yaşatmak için kolları sıvadı, İstanbul'da eski mahalle kültürünü yaşatan bu projelerin sayısı giderek artıyor.

KOMŞULUK İLİŞKİLERİ CANLANIYOR
Ev alıcısı tarafından çok talep gören bu projelerle unutulmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkileri canlandırırken, çocuklar için güvenliğin en üst düzeyde tutulduğu oyun alanları tasarlanıyor.

MAHALLE KÜLTÜRÜ KONSEPTLİ PROJELERİN AVANTAJLARI
-Şehirden kopmadan doğa içinde bir yaşam sunması,
-Sokakları, kafeleri, çeşmeleriyle eski mahalle kültürünün yaşatması,
-Geniş yeşil alanlardan parklara, peyzajdan bitki örtüsüne kadar doğal yaşam alanları sunması,
-Çocuk güvenliğinin ön planda tutulması,
-Yürüyüş alanları, havuz, hobi alanları, çocuk klübü, spor alanları gibi birçok sosyal imkan sunması,
-Bu sosyal alanlarla komşuluk ilişkilerini güçlendirmesi,

BU PROJELERDE NELER VAR?
Bu konut projelerinde bir mahallenin ihtiyaç duyacağı her şey tasarlanıyor. Örneğin ev sakinlerinin sosyalleşeceği, çocukların ise doğal ortamda rahatça oynayacakları yeşil alanlar, bitkiler, parklar, alışveriş, yeme-içme ve spor alanları, yürüyüş parkurları, hobi alanları bunlardan sadece bazıları.

ÇOCUKLAR İÇİN KEYİFLİ ORTAMLAR
Uzmanlara göre ev alacak kişiler artık oldukça bilinçli. Son dönemlerde ev sahibi olmayı düşünenler sadece alacakları eve değil, projenin nasıl bir yaşam sunduğuna da bakıyor. Özellikle çocuk sahibi olan aileler, yaşayacakları sitede çocukları için ne tür olanaklar olduğuna dikkat eder hale geldi.

BOL YEŞİL ALANLAR
Bu beklentiler de alıcıları mahalle kültürü konsepti sunan projelere yönlendiriyor. Çünkü bu projelerde çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri yeşil alanlara geniş yer verildiği gibi eski mahalle sıcaklığı da günümüz çocuklarına yaşatılmış oluyor.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181