KONUTDER üyeleri bugüne kadar 200 binin üzerinde konutun inşasına imza attı!
Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden olan inşaat sektörünün yarattığı katma değer ve istihdam rakamlarıyla Türkiye'nin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu, belirterek sektörün istediği düzenlemelerin çıkması halinde ekonomik büyümeyi hızlandıracak etkiye sahip olduğunu vurguladı. Sektörün 33 yıllık gelişmesini değerlendiren Elmas, 1999 depremi ile birlikte gerileyen konut talebi 2004'ten itibaren ekonomideki olumlu gelişmelerin etkisiyle canlanmaya başladığını söyledi. Sektörde 2006'dan sonra patlama yaşandığının altını çizen Elmas, "2006'da 600 bin 387 adet yapı ruhsatı alınırken, bu oran 2010'da 906 bin 527, 2012'de ise 745 bin 872 adet olarak gerçekleşti. Konut sektörünün 2006'dan sonra büyüme trendine girmesinde özellikle markalı konut üreticilerinin önemli bir payı bulunuyor. İşte bu amaçla, Türkiye'nin önde gelen 17 markalı konut üreticisi, 2011'de Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) çatısı altında toplandık. Türkiye'deki markalı konutların önemli kısmını üreten KONUTDER üyeleri, bugüne kadar 200 binin üzerinde konutun inşasına imza attı. Türkiye ekonomisine yılda yaklaşık 3 milyar dolarlık bir katma değer yaratan KONUTDER üyesi firmalar, yaklaşık 50 bin kişiye de doğrudan ve dolaylı olarak istihdam olanağı sağlıyor" dedi.

YABANCILARA MÜLK HAKKI
Son dönemde Türkiye gayrimenkul sektörünü etkileyen önemli yasal düzenlemeler de sektörün gelişimine katkıda bulunduğunu, bunlardan birinin de yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesi olduğunu vurgulayan Elmas, şöyle devam etti: "Tapu Kanunu'nda 18 Mayıs 2012 tarihinde yapılan bir değişiklikle Türkiye'de taşınmaz edinmesi mümkün olmayan pek çok ülkenin vatandaşları, Türkiye'de taşınmaz edinebilir duruma gelmiştir. Getirilen bu düzenleme ile birlikte bugüne kadar Türkiye'de taşınmaz edinmesi mümkün olmayan Körfez ülkelerinin vatandaşları, ülkemizde gayrimenkul talep etmeye başlamış ve bu bölgelerden alıcılara önemli miktarda satışlar yapılmaya başlanmıştır. Sektörde yaşanan olumlu ve önemli gelişmelerle beraber, yabancı yatırımcılar da gözlerini Türkiye'ye dikmiş durumdadır. 2005 yılında 80 milyon Amerikan doları düzeyinde olan yabancı yatırım miktarı, son yıllarda aşamalı olarak artarak 2011'de 319 milyon dolara ulaştı. 2012'de ise adeta bir patlama yaşanmıştır. Dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz ve siyasi gerilim ortamı, Türkiye'yi yabancı yatırımcılar için güvenilir liman haline getirmiştir."

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181