'Konutlarını satanlar zarar etti'!
Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, bankaların konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1 'in altına çekmeye başlamasının emlak ve inşaat sektörünü canlandıracağını kaydetti. Oğuz ayrıca, Rusya ile olan ilişkilerin iyileştirilmesinin faiz oralarını biraz daha aşağıya çekeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin, bankalara konut kredisi faizlerini indirmeleri yönünde yaptığı çağrılar karşılık bulurken, Fethiyeli emlakçılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek piyasanın canlanacağını ifade etti. Çağrılar üzerine, bankalar peş peşe yaptıkları açıklamalarla konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmeye başladı.

"GAYET İYİ BİR FAİZ ORANI"
Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, faiz oranlarındaki bu düşüşün emlak piyasasının yanında inşaat sektörünü de canlandıracağını ifade etti. Bankaların uyguladığı faiz indiriminin emlak sektörü açısından önemli olduğunu kaydeden Oğuz, "Konut kredilerinde faizlerin düşmesi emlak piyasasını canlandırıcı bir etkiye sahip. Emlak piyasası, inşaat piyasasıyla direk ilişkili bir konumda. Faiz oranlarının düşmesi inşaat piyasasını da etkileyecektir. İnşaat sektörüne malzeme temin eden çok sayıda yan sektör var. Bu ekonominin tamamına olumlu yansıyacaktır. Şu anda 0,95'e düşmüş durumda. Yıllık faiz ortalaması da yüzde ll'e tekabül ediyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar itibariyle şunda gayet iyi bir faiz oranı ve fiyatlama olduğunu düşünüyorum" dedi.

"BORÇLANMAK İÇİN İYİ BİR RAKAM"
Rusya ile olan ilişkilerin iyileştirilmesi, piyasaların biraz daha normale dönmesi bu faiz oralarını biraz daha aşağıya çekeceğini belirterek, "Borçlanmak için iyi bir rakam mı? Evet, 0,95 borçlanmak için iyi bir rakam. Ancak borçlanacak emlak alıcı kişilerin borçlanma konusunda gelirlerini iyi hesap ederek düşünmesi ve çok fazla borçlanmaması tavsiyemizdir. Faiz oranları emlak almak için iyi seviyelerde" dedi.

"KONUT FİYATLARINI YÜKSELTMEZ"
Faiz indiriminin konut fiyatlarında ilk etapta yükseltici bir etkisi olmayacağına dikkat çeken Oğuz; "Ancak piyasayı canlandırır. Uzun vadede kredi fiyatlandırması 0,75, 0,85 noktasına düşerse fiyatlarda biraz artış beklentisi olabilir. O da normaldir. Çünkü faizlerin düşmesi emlak fiyatlarının direk etkiler. Bu Türkiye ve sektör olarak iyi bir şey. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuda teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"KONUTLARINI SATANLAR ZARAR ETTİ"
Fethiye'deki yerleşik yabancıların Türkiye'deki terör olaylarından ve 15 Temmuz darbe girişimin ardından konutlarını çok ucuza satarak ülkeyi terk ettiklerini belirten Oğuz, "Bazı yabancı vatandaşlar konutlarını satıp ülkelerine dönerken bazı yabancı vatandaşlarda bu tür terör olaylarının kendi ülkelerinde de olabileceğini düşünerek satmıyor. Konutları satıp Türkiye'yi terk edenler zarar etti." ifadelerini kullandı.

Fethiye Gerçek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181