Konutta 240 ay vadeli kampanya stokları eritti!
Türkiye İş Bankası'nın desteği ile hazırlanan 'Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi' ve 'Reidin Emlak Endeksi' Mart ayı sonuçları açıklandı. Endeks, Emlak Konut ve GYODER'in 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında düzenlediği ve 5 binin üzerinde konutun satıldığı 240 ay vadeli kampanyanın sektöre büyük hareket getirdiğini ortaya koydu.

Yeni konutlarda Mart ayı fiyat artışı, bir önceki aya göre yüzde 0.23, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.36 oldu. Satışlarda banka kredisi kullanım oranının yüzde 33 olduğu Mart ayında, stok erime hızı yüzde 6 olarak gerçekleşti. Yabancı yatırımcılara yapılan satış oram yüzde 10'a yükselerek, son 6 aylık ortalamanın üzerine çıktı. 

GYODER Başkanı Aziz Torun, 'Gayrimenkulde Güç Birliği-20 yıl vade düşük faiz' kampanyasının olumlu etkilerinin endekse yansıdığım belirtti. Torun, "Mart ayında banka kredisi kullanım oram yüzde 33 olarak gerçekleşti. Şubat ayında bu rakam 'Güç Birliği' kampanyası ile birlikte yüzde 48'lik çıran ile son bir yılın en yüksek kredi kullanımına ulaşmıştı. Yüzde 6.5 ile son 16 ayın en yüksek stok erime hızına ulaşılan Şubat ayına göre, Mart ayında yüzde 6 olarak gerçekleşen stok eritme hızında da 'Güç Birliği' kampanyası etkili oldu. Ayrıca yabancılara 'vatandaşlık hakkı' verilmesiyle yabancıya yapılan satış oranı yüzde 10'a yükselerek, son 6 ayın ortalaması olan yüzde 8'in üzerine çıktı" diye konuştu.

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181