'Konutta faiz oranı yüzde 1'in altına inecek!'
Gayrimenkul sektörü temsilcileri, TCMB'nin faiz koridorunun üst bandında indirime gitmesinin sektöre hareket getireceğini belirterek, bankaların da konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesini bekliyor. Faiz indirimi, konut kredisi faizlerinde düşüş bekleyen gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı.

Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, piyasada durgunluk bulunduğunu belirterek, "Bu durgunluğu cesaretli adımlar atarak aşabiliriz. Başka türlü aşılamaz. Vatandaş, faiz oranının yüzde 1'in altına düşmesini bekliyor" dedi. Bankalarda şu ana kadar ciddi oranda bir indirim olmadığını söyleyen Demir, şunları kaydetti: "Üst bandı yukarıdan aşağıya indirerek yapılan bu güzel hamleler tek başına tüketiciye yansımaz. Bankalar da indirime gidecek. Kredi vermeye onların da ihtiyacı var. Birkaç tanesi aşağıya çekmeye başlarsa devamı gelir. Ayrıca TCMB faiz indirimine devam edecek. Yıl sonuna doğru konut kredisi faiz oranları yüzde 0.90'ların altına inecektir."

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt da inşaat sektörünün faizlerin yüksek olmasından muzdarip olduğunu kaydetti. Özyurt, "Bankalar da oranlarda indirime giderse piyasa canlanır. Yüzde 0.90 civarında olan konut kredisi faiz oranları piyasalara canlılık getirir. Kısa sürede piyasa hareketlenir. 0.90 seviyelerine gelirse piyasa yüzde 20'ye varan oranda canlanır. Tüketiciye de faydası olur. Geçen yıllarda yüzde 0.75'leri görmüştü, şu anda yüzde 1.20. Bu, 2 bin liralık taksidin 3 bin liraya yükseldiği manasına geliyor" görüşünü paylaştı.

Vatan Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181