Konutta hedef 3'e katlandı!
Konutta sürpriz indirimler satışlara doping etkisi yaptı. Yüzde 20 indirim kampanyasının ilk 6 gününde 2 bin vatandaş ev sahibi olurken, 30 günün sonunda 9 milyar liralık satış hacmine ulaşılması bekleniyor.

Ziraat Bankası'nın öncülüğünde bankaların konut kredisi faizlerini yüzde 0.98'e çekmesi emlak piyasasında bahar havası estirdi. Bankaların ardından inşaat firmaları da harekete geçerken, bir ay süreyle 41 firma 150 konut projesinde fiyatları yüzde 20 düşürdü. Türkiye genelinde 15 Haziran'a kadar sürecek kampanya, satışlara adeta doping etkisi yaptı. Vatandaşlar fırsatı kaçırmamak için satış ofislerine koştu. Konutta yüzde 20 indirim kampanyasının ilk 6 gününde yaklaşık 2 binden fazla konut satıldığı bildirildi.

HEDEF 3'E KATLANDI
Ağırlıklı Türkiye'de yaşayan vatandaşların yanı sıra Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler de bu kampanyaya katılarak konut aldı. Gurbetçilerin büyük kısmı ev almak için harekete geçerken, en çok 3 artı 1 daireler tercih edildi. İstanbul'un yanı sıra Anadolu'da da indirimli satışlara yoğun ilgi olduğu bildirildi. Beklentinin üzerinde gelen taleple 1.2 milyar liralık satış yapılırken, bir ayda 3 milyar liralık satış hedefi de aşıldı. Gayrimenkul piyasası bir ay sürecek kampanyada 9 milyar liralık konut satışının gerçekleşmesini bekliyor. Istanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat şirketlerinin ofislerine yapılan haftalık 400-500 aramanın, indirimle 1500-2000'e çıktığını söyledi. İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, sektördeki hareketliliğin kalıcı olmasını dilediklerini ifade etti.

Büyük İndirim
Kampanya ile 781 bin liralık bir konut yüzde 20 indirim ve 0.98likfaizle bankadan 500 bin TL'lik kredi ile alındığında fiyatı 977 bin TL'ye geliyor. Oysa aynı konut yüzde 1.16 faizle alınsaydı 1 milyon 317 bin liraya mal olacaktı. Kampanya sayesinde vatandaşın aynı konutu, 340 bin lira daha ucuza aldığı belirtildi, 30 günlük sürede konut stokunun önemli kısmının eritilmesi bekleniyor.

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181