Konutta kira öder gibi taksit imkânı cezbediyor!
Konut kredisinde ucuz faiz, piyasaları harekete geçiriyor. Bunun son örneğini geçen yıl gerçekleştirilen kampanyalarda gözlemledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da üzerinde titizlikle durduğu bu konuda bankaların inatçı yaklaşımı vatandaşları ‘hangisi daha uygunsa ona yönelirim’ psikolojisine itiyor. Sonuçta ucuz faizin konut üreticileri kadar tüketicileri de memnun ettiğini dile getiren uzmanlar, bankaların kredi faizlerinin yüksek olmasının arkasında mevduat faizlerinin yüksek olması, onun da arkasında enflasyonun yüksek olmasının yattığını kaydediyor.  Ucuz faiz sayesinde konut talebi artarken,  vatandaşlar bu cazibenin etkisiyle borçlanarak konut satın alabiliyor. Bu durum hem konutun maliyetini etkiliyor hem de sektördeki canlılığı.

Ucuz konutun ilk adresi TOKİ
Alt ve orta gelir sahibi vatandaşlarımız evlerini teslim aldıktan sonra kira öder gibi taksit ödediği için TOKİ'den kolaylıkla ev sahibi olabiliyor. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, alt ve orta gelir grubunun ev sahibi olabilmesi için çalıştıklarını belirterek, ‘’Yaklaşık 800 bin konuta ulaştık. Buna göre yine yaklaşık olarak 600 bin vatandaşımız TOKİ modeli olmasa ev sahibi olamazdı’’ dedi. TOKİ modelinin en önemli unsurlarından birisinin peşinatın ardından evi teslim alıp oturduktan sonra taksit ödemeye başlanması olduğunu belirten Turan, ‘’Alt ve Orta gelir grubunun evsahibi olmasının en kolay yolu TOKİ modelidir. Çünkü bu gelir grubundaki vatandaşlarımız aynı anda hem kira ve hem ev taksiti ödeyemeyeceği için evlerini teslim alıp oturduktan sonra taksitlerini kira öder gibi yapmaktadırlar. Böylece daha rahat ev sahibi olmaktadırlar’’ dedi. TOKİ, bu yıl 15 bin emekliyi ev sahibi yapmayı hedefliyor. 2016'da 15 bin emekliyi ev sahibi yaptıklarını söyleyen TOKİ Başkanı Turan, “Bundan sonra da her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz” açıklaması yaptı.

10 BİN  HESAPLI KONUT YOLDA 
Bugüne kadar 70 binin üzerinde konut inşa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden KİPTAŞ, dar ve orta gelirli vatandaşlar için şehrin farklı semtlerin 10 bine yakın konut inşa etmeyi planlıyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, uzun süredir bekleyen ve ilk kez konut sahibi olmak isteyenlere Avrupa yakasının 4 bölgesinde konut üretecekleri müjdesini Güneş aracılığı ile verdi.  Önceliklerinin dar gelirli ve memurları ev sahibi yapmak olacağını vurgulayan Yıldırım, satış takviminin web sayfası üzerinden duyurulacağını kaydetti. Şirketin odaklandığı bölgeler arasında Silivri, Ispartakule, Esenler, Pendik, Büyükçekmece, Bahçeşehir ilçeleri yer alıyor.

Güç birliği kampanyası
Ucuz ev fırsatı, Emlak Konut GYO’nun önderliğinde başlatılan kredi faizlerini sıfırlayan “Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye” kampanyası Türkiye’ye yayıldı. Konut sektöründe kredi faizlerini sıfırlayan Cumhuriyet tarihinin en büyük kampanyası, konut almayı hayal eden orta gelir grubu için büyük bir fırsat oldu. İki dönem devam eden ve 50 binden fazla konutu kapsayan kampanyada vadelerin 240 aya kadar uzatılması ise dar gelirliler için de bir umut oldu.

Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181