Konutta stüdyo dairelere son!
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 1 Ekim'de yürürlüğe giriyor. Bu düzenlemeye göre, artık stüdyo daire yapılmayacak. 3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 1 Ekim'de yürürlüğe girecek. İnşaat ve gayrimenkul sektörü için yeni bir başlangıç sayılacak.

Stüdyo Dairelere Son
1 Ekim’de yürürlüğe girecek olan bu düzenlemeye göre, stüdyo daireler artık yapılmayacak ve en küçük daire minimum 28.5 metrekare büyüklüğünde, oturma odalı ve yatak odalı olarak 1+1 şeklinde planlanacak.

TASK Yükseltildi
Binaların taban alanına yönelik kurallarda da değişiklik yapıldı. Daha az katlı binaların yapılmasını sağlamak için yapılan bu düzenlemede, eskiden TASK yüzde 40 ile sınırlıyken, şimdi yüzde 60'a kadar yükseltildi.

Yani inşa edilecek binalarda otopark için ayrılan bölümün daha fazla olabilmesi için yerin altında inşa edilecek olan otopark alanları emsal dışı tutuldu.
1 Ekim'de yürürlüğe girecek olan yönetmelik ile mescitler de ilk defa konut yapılarında emsal dışı alana konu edildi.

Çatılarda Havuz ve Bahçe Yapılacak
Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre, net-brüt alan hesaplamasında da değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeye göre, kat yükseklikleri konutlarda 3.60 metreye, ticari ofislerde 4 metreye çıkarıldı. Terasların ortak alan olarak belirlendiği yeni yönetmeliğe göre, artık çatılarda havuz ve bahçeler yapılabilecek. Yol boyu ticaretin olduğu konut alanlarında imalathane dışı ticari kullanımlara izin veren yönetmelikte, bodrum katlarındaki konutların nitelikleri de yeniden belirlendi.

Finans 365

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181