'Konutta uzun vadeli ödeme kazandırıyor'
Bankarların kredi maliyetlerini yüzde 1'in altına çekmesi gayrimenkul satışlarında doping etkisi oluşturdu. Konut satışlarının artarak devam edeceğini öngördüklerini belirten Alpak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Alpak, KDV indirimlerinin de talepte etkili olacağım söyledi. Alpak, "Konut kredisiyle ev almak ev sahibi olmayı daha avantajlı hale getirdi. Bunun yanı sıra KDV indirimi inşaat sektörünü ve yan sanayiyi canlandıracak, hatta istihdama da çok olumlu etkisi olacak. Sürecin 2017 sonuna kadar uzatılmasında fayda var" dedi.

Alpak şu açıklamalarda bulundu: "Konut kredisinin en önemli avantajı sabit ödemeler. Özellikle kirada oturanlar için konut kredisi kullanmak oldukça avantajlı. Kira fiyatları enflasyondan etkileniyor ancak kredi taksitleri ödeme sonuna kadar sabit kalıyor. Konut kredisiyle ev satın almanın bir diğer avantajı da borcu uzun vadeye yaymak. Doğru lokasyon seçimiyle riskli ev alma ihtimali düşüyor. Ankara'nın en hızlı gelişen bölgelerinden Eryaman, hem yaşam hem de yatırım için doğru bir seçenek. Armonia Concept Residence projesinin satışlarının tamamlanmasının ardından inşasına başlanan Arkadya Göksu Evleri'ni de Başkentimin talepleri doğrultusunda Eryaman bölgesinde inşa ediyoruz. Geniş aileler için tasarlanan 2+1,3+1 ve 4+1 dairelerin yanı sıra 10 dükkanı da proje kapsamına aldığımız proje ile aileler için ferah ve keyifli yaşam alanları vaat ediyoruz."

Hürriyet Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181