Konutta yüzde 20 indirim kampanyasında son gün 30 Haziran!
Hükümet, konut satışlarında KDV’yi yüzde 18’den 8’e, alıcı ve satıcının ayrı ayrı ödediği tapu harcını da yüzde 2’den yüzde 1.5’e çekmişti. Bunun üzerine Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, TEB ve Şekerbank konutta faizi yüzde 1’lik psikolojik sınırın altına çekmişti. Ev hayali kuranlara bir destek de inşaatçılardan gelmişti.

FIRSATI KAÇIRMADILAR
Firmalar, stoklarındaki konutları 15 Mayıs’tan itibaren indirimli olarak satışa sunmuştu. Ancak bu indirimlerde sona yaklaşıldı. 45 inşaat firmasının 150’den fazla konut projesinde yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat 30 Haziran’da sona eriyor. Bankaların da yaklaşık 1.5 aydır sürdürdüğü yüzde 0.98 faizli konut kampanyasının da ay sonundan itibaren bitmesi bekleniyor.

ARTIRIMLAR BAŞLADI
Güncellenecek yeni oranlarla konut kredisi faizlerinin yeniden yüzde 1.20’nin üzerine çıkması öngörülüyor. Çünkü son dönemde değişen piyasa koşulları ve mevduat faizlerinin yüzde 18.5’e kadar tırmanması yüzde 0.98 faizi sürdürülebilir kılmıyor. Hatta bazı bankaların şimdiden konut kredisi faizlerini revize ettiği ve yüzde 1.27’ye taşımaya başladığı öğrenildi.

BİR AYDA 4.1 MİLYAR
Bankaların indirim kampanyasına vatandaşların da yoğun ilgiyle karşılık verdiği belirlendi. Merkez Bankası’nın 14 Haziran tarihli verilerine göre, ev kredisi faizinin yüzde 0.98’e düşürüldüğü 10 Mayıs’tan itibaren mevduat bankaları 4 milyar liralık kredi kullandırdı. Katılım bankalarının fonlaması ise 100 milyon liraya yaklaşarak 98.5 milyon liraya ulaştığı belirlendi.

ÜRETİM ARTACAK
Bu yıl yağışların bol olmasıyla artan çiçek çeşitliliği arıcıların yüzünü güldürdü. Üreticiler geçen sene 114 bin 471 ton bal üretimi gerçekleştirerek dünya ikincisi olan Türkiye’nin, bu sezon da iyi bir rekolte elde edeceğini söyledi. Etabal Başkanı Ahmet Bağran Aksoy, “Rekolte artışı beklentimizi güçlendiriyor. 100 kovandan ortalama 1.5 tonun üzerinde bal üretimi olabilir” dedi.

Hamide Hangül / Posta

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammed Kılıçaslan 6 yıl önce

30Haziran cumartesi günü bankalar kapalı nasıl yararlanılacak :)

banner182

banner181