Kredi faiz düşüşlerini patronlar yorumladı!
İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Düşürün' çağrısına kulak veren bankalar, başlattıkları konut faiz indirimlerine devam ediyor. Pazartesi günü başlayan faiz indirimlerine katılan banka sayısı giderek artıyor. Faizlerdeki düşüşü yorumlayan patronlar, ev alacakların artacağını söylüyor.

EGE YAPI BAŞKANI İNANÇ KABADAYI:
Hem hükümet hem sektör uzun zamandır bankaların konut kredi faizlerini iyileştirmesi gerektiğini söylüyordu. Bu çağrının cevap bulması, ekonomimizi canlandıracak, mevcut yatırımlara moral olacak ve gelecek yatırımlar için de fırsat algısı oluşturacak. Tüketici ilgisinin devamlılığını sağlamak için konut kredilerindeki düşüş trendinin devamı çok önemli. Bankacılık sektörünün faiz indirimlerine devam etmesini bekliyoruz.


AŞÇIOĞLU BAŞKANI YAŞAR AŞÇIOĞLU:
Kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanma için bankalar ve kredi kuruluşları çok ama çok önemli bir aktör. Sektörün desteklenmesi için bankaların faizleri düşürmesini ve siyasilerin baskısını çok olumlu buluyorum. İtalya'deki deprem sonrası ortaya çıkan yıkım görüntülerinin İstanbul'da olduğunu düşününce korkuyorum. Umuyorum ki bir an önce tüm vatandaşlarımızın güvenliği ve konforu için ev ve işyerlerini yenilemiş oluruz. Vatandaşın güvenli yapılarda oturmasını sağlamak hükümetin asli görevidir. Bankaların yanı sıra hükümet de elinden geleni yapmalı.


ARIKAN YAPI BAŞKANI HABİP ARIKAN:
Faiz indirimleri ve vadelerin uzatılması sektöre her daim pozitif etki yapar. Ülkemizdeki faiz ve vade seçenekleri sektörün gelişimi önündeki en büyük engel. Son alınan kararlarla 2016'nın hedeflerin üzerinde kapatılması mümkün olur. Piyasada son 2 aydır esen olumlu rüzgarlar bu sayede sene sonuna kadar sürecek. Uygun fiyatlar, makul ve bol seçenekli kampanyalar tüketiciyi alıma yönlendiriyor. Finans piyasalarının sağlayacağı bu tür destekler önümüzdeki dönemde piyasaların canlı kalmasını sağlayacak.

BAYSAŞ BAŞKANI ŞEMSETTİN AYDIN:
Bankaların konut faizlerini düşürmesi yaklaşık 300 sektörde hareketliliğe sebep olacak. Türkiye ekonomisine olumlu etki edecek. Satışların hızlanmasıyla stoklar da eriyecektir. Sektörün gösterdiği hassasiyeti finans sektörünün de göstermesi ekonomimizi canlandıracak. Faizler yüksek diye yatırım yapmaktan kaçınanlar, yeni gelişmeler sonrasında alım kararlarını yeniden gözden geçirecekler.


OFTON İNŞAATTAN İSMAİL HAKKI ALTUN:
Bankaların faiz oranlarını düşürmeye devam etmesi tüm sektörleri olumlu etkileyecektir. Gayrimenkul sektörünün yaz ortasında başlayan fedakarlığına finans dünyasının da katılması konut satışlarının artmasına ve ekonominin canlanmasına sebep olacak. Bu kararlar vatandaşların lehine. 

AYCAN&FERES İS ORTAKLIĞI BAŞKANI MURAT YAĞAN:
Konut kredi faizlerinin düşürülmesi şüphesiz ki tüketicileri alıma yöneltecek. 2016'da yaşadığımız olumsuzluklar nedeniyle beklenenin altına düşen konut satışlarının bu sayede yükseleceğini düşünüyorum. Dünyanın önemli metropolleri arasında yer alan İstanbul'dan konut almak isteyen tüketicilerin düşük faiz ve uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olmasının önü açılmış oldu. 

Şebnem BER/Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181