'Kredi faiz oranının yüzde 1'in altına düşmesi satışları arttırır'!
CNR Emlak Zirvesi'nde konuşan İNDER Başkanı Durbakayım, konut metrekare fiyatlarının 3 bin 500-5 bin 500 lira seviyesinde olması gerektiğini söyledi. KONUTDER Başkanı Elmas ise "Şimdi konut almanın tam zamanı" dedi.

İstanbul inşaatçılar Demeği (İNDER) Yönetim Kurulu . Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye'deki nüfusun yüzde 85'inin orta ve alt grubunda olduğunu belirterek, "Demek ki barınma ihtiyacımızı karşılayacak olan ' konutlarımızın metrekare fiyatının 3 bin 500-5 bin 500 lira olması lazım" dedi. CNR Emlak Zirvesi'nde konuşan Durbakayım, 2017'yi dernek olarak 'kentsel dönüşüm yılı' ilan ettiklerini söyledi. Dönüşümün önündeki engellerin kaldırılması için yapılan çalışmaların 'önemine dikkat çeken Durbakayım, yabancıya satışla ilgili alınan kararların yeterli olmadığını vurguladı. Yabancıya satışla ilgili Eximbank'tan kredi % kullanılabileceğini kaydeden Nazmi Durbakayım, vergi ve harçlarda homojen bir dağılım yapılarak haksız rekabetin önüne geçilmesi ve ikincil piyasasının güçlü bir şekilde devreye girmesi gerektiğini anlattı.

EV ALMANIN TAM ZAMANI
Konut Geliştiricileri ve Yalanmaları Demeği KONUTDER Başkanı Altan Elmas da gayrimenkul sektöıünün uzun süreli bir duraklama dönemine girmeyeceğini vurguladı. İnşaat sektöıünün konjonktürel dalgalanmalardan en fazla 6 ay etkilendiğini belirten Elmas, 'Ondan sonra da büyük bir ivme geliyor. Baraj kapağı açılır gibi ciddi bir ivmeyle, geçmişten gelen kayıpları da karşılıyor. İhtiyaç net olduğu için kaybolan bir şey olmuyor, ertelenen şeyler oluyor" diye konuştu. Türkiye'de gayrimenkul sektörünün en az 20 yıl geleceği bulunduğunu ifade eden Elmas, şu anda konut ve ofis almak için doğru bir zaman olduğunu ifade etti. 

Kredi faizi yüzde 1'in altına düşmeli
KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Ekim'de konut satışlarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.7 düşüş olmasına karşın, 2017'nin ilk 10 ayı toplamında geçen in aynı dönemine göre yüzde 8.2'lik bir artış olduğunu söyledi. Geçen yılın Ekim ayına göre konut kredisi kullanımındaki düşüşün ise faizlerdeki yükselmenin sonucu olduğunu vurgulayan Elmas, "Kredi faiz oranının yüzde 1'in altına düşmesi satışları artıracaktır" dedi.

Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181