'Kredi faiz oranlarında yüzde 1'in altı psikolojik eşik!'
EMLAK Konut GYO ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) başlattığı kampanyalar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağasının ardından harekete geçen bankaların konutta faizleri yüzde 1'in altına düşürmesi gayrimenkul sektöründe memnuniyetle karşılandı.

STOKLAR ERİYECEK 
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, banka faizlerinin düşmesinin sektöre olumlu yansıyacağını belirterek "Konut kredilerinin yüzde l'in altına düşmesi çok önemli Bu psikolojik eşik Ev sahibi olmak isteyen birçok tüketici banka faizleri nedeniyle çekinceye düşerken faizlerin bu eşiğin altına düşmesiyle tüketicinin endişeleri ortadan kalkacak" dedi. Faizler yüzde l'in üzerine çıktığında vatandaşların beklemeye geçtiğini dile getiren Elmas, konut kredi faizlerinin düşmesinin özellikle de biten konutların şahsının gerçekleşmesinde etkili role sahip olduğunu, böylece stokların eritilebildiğini aktardı. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Emlak Konut GYO'nun başlattığı tarihi kampanyanya özünde birlik ve beraberlik yaşanırken konut almak isteyenlere de büyük fırsat sunduğunu söyledi.

EKSİK TAMAMLANDI
Bu zor günlerin elbirliği ile aşılabileceğini dile getiren Durbakayım, "Kampanyada finans sektörü eksikti. Nitekim kampanyanın başladığı günlerde bu birlikteliğin daha da güçlenmesi, oluşturulan sinerjidaha çojyik; meydana getirme:örünündegüçverı söylemiştik" dedi.

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut kredisi faizlerinin düşmesi ve yüzde 1'in altına inmesi gerektiğine dair sürekli çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, dernek olarak Ziraat Bankasının başlattığı ve bazı bankaların sürdürdüğü kredi oranı indiriminin diğer bankaları da harekete geçirmesini istediklerini anlattı.

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa da, vatandaşın hala konut alma iştahının artarak devam ettiğini söyledi. Bankaların konutta faiz indirimi yapmasını değerlendiren

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu da, "Konut kredili şansların tekrar yüzde 1'in altına düşmesiyle birlikte konut sektörünün ciddi manada canlanacak ve bu indirimin konut sektörünün önünü açacak" dedi.

Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181