Kur artışı ile yabancılar konut alımını arttırdı!
Son aylarda kurda yaşanan artışlar, fırsat arayan yabancı alıcıyı harekete geçirdi. 180 bin dolarlık evlerin kur artışıyla 150 bin dolara kadar gerilemesi Suudi alıcıları konut projelerine yönlendirdi. Aremas şirketinin Genel Müdürü Vedat Arslan, kur artışları nedeniyle Türkler'den çok yabancıların konut alımı yaptığını belirtti. Arslan, "Türkler kur arttığı zaman 'Hadi hemen paramı bozayım da ev alayım' demiyor. Yabancının ilgisinde ise bir hareketlilik var. Çünkü konutlar onlar için ucuzluyor. Bundan 7 ay önce 180 bin dolara sattığımız ev, bugün 150 bin dolara indi" diye konuştu.

Alıcıların Türkiye'ye yerleşmek gibi bir amaçlarının olmadığını, yatırım amaçlı alım yaptıklarını söyleyen Arslan, "Kur artışı nedeniyle gelenlerin önemli bölümü Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan'dan. Şimdi konut alanlara vatandaşlık hakkının verilmesi de bu ilgiyi artıracak" dedi. Aremas'ın bir projenin doğru yapılmasından fiyatlandırmasına kadar her alanda danışmanlık verdiğini söyleyen Arslan, "Projedeki teknik konular hariç her şeye dahil oluyoruz. Bunun için anketler yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181