Kuzu Grup'un yeni projesi ''SeaPearl Ataköy'' de yaşam başladı!
Kuzu Grup, İstanbul, Ankara'nın yanı sıra Tahran ve Cazeyir'de projeler yapan bir grup. Grubun yurtiçindeki en büyük projesi olan SeaPearl Ataköy projesinin ilk etabında yaşam başladı. Ataköy'de denize sıfır olarak 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle yapılan projede toplam 1401 + 62 rezidans yer alıyor. Projeyle ilgili konuşan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Özen Kuzu, "631 konuttan oluşan ilk etabın teslimleri Ağustos 2017 itibariyle gerçekleşmeye başladı. İstanbul'un denize sıfır tek premium projesi SeaPearl Ataköy projemiz 770 konutluk 2. Etabı ise 2018'de tamamlanacak" dedi.

Jumeirah Oteli 2019da açılacak
SeaPearl Ataköy'ün getiri değeri en yüksek projelerden biri olduğunu ifade eden Kuzu, proje içinde yer alan 202 oda ve 62 rezidansa sahip otelin işletmesini ise Jumeirah Group'un yapacağını aktardı. Kuzu, otelin ultra lüks konseptiyle, 2019 yılında hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıların vatandaşlık hakkı, oturum izni, KDV muafiyeti ve uzun vadeli cazip kampanyalar gibi kolaylıktan dikkate alarak Türkiye'de konut yatınmı yaptığını kaydeden Özen Kuzu, "Özellikle Körfez ülkelerinden ciddi bir talep var. SeaPearl Ataköy projemize Körfez ülkelerinden çok fazla talep var, projemizin yüzde 10- 15'i Körfezli alıcılar tarafından satın alındı. Bu alıcılara Körfez ülkelerinin elitleri diyebiliriz. Bu alıcıların içinde birkaç tane prens de var" diye konuştu.

Metrekare fiyatları 8 bin dolardan başlıyor
Ataköy sahilinde 2 etap halinde yükselen SeaPearl Ataköy projesinde inşaat ve satış çalışmalarının devam ettiğini aktaran Özen Kuzu, "Projemizde metrekare birim fiyatı 8 bin dolardan başlıyor. Yaklaşık yüzde 50'sini sattık. Bu oran sene sonuna kadar yüzde 70'lere çıkar" dedi. SeaPearl Ataköy'deki 4 blok, alt katlardan yukarıya çıktıkça, yeşil tonlarından gri ve mavi tonlara dönüşerek, yeryüzünü gökyüzüyle buluşturduklarını aktaran Kuzu, "Ataköy'e bakan arka cephesinde yer alan modernize edilmiş Selçuklu motifleri ve görkemli girişleriyle İstanbul'un siluetine özgün bir hava katıyor. Zengin sosyal olanaklarıyla da dikkat çeken Sea ​Pearl Ataköy'de her bloğun kullanımına özel 150 ila 200 metrekare arasında değişen fitness salonları, yoga salonları, dinlenme alanları ve bunların yanı sıra çocuk oyun alanları, deniz kenarında yürüyüş imkanı, tenis kortu, streetball sahası, yaya yolları, biyolojik gölet, seyir adası ve barok tarzı peyzaj alanı da bulunuyor" dedi.

İran'da 37 bin konut yapıyor
Özen Kuzu yurtdışında yaptıklar projeleri de anlattı. Cezayir'de 21 bin 600, İran -Tahranda ise 37bin konutun inşasına devam ettiklerini belirterek ''İran da tek kontratla imzalanan Mesken Meher projemiz kapsamında 37 bin konutluk inşaatıma sürüyor. 2016 sonunda yine İran da 520 bin metreküp kapasiteyle ülkenin j en büyük atık su arıtma tesisi ibatesini kazandık ''dedi.

Ankara'da teslimler 2018'de
Grup, Ankara'da ise Kumru Ankara ve Kuzu Effect projelerinin inşaatına devam ediyor. Kumru Ankara ve Kuzu Effect'te teslimlerin Nisan 2018'de gerçekleşeceğini söyleyen Özen Kuzu, "Kumru Ankara projemizde 162 adet konut, Kuzu Effect projemizde ise 203 rezidans daire mevcut. Bu projelerimizde bu yıl yüzde 60 oranlarında satış öngörüyoruz" diye konuştu.

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181