Lüks konut kurgusu doyum noktasına ulaştı!
Konut algısı, markalı yeni konut projeleri sayesinde değişti. Sıradanlaşma tehdidine karsı ise daha farklı arayışlar ortaya çıktı. Türk inşaat sektörü, son yıllarda yakaladığı ivmeyi sürdürüyor.

Özellikle büyükşehirlerde konut alıcısının, projelerdeki ek hizmetleri dikkatle incelediğini hatırlatan YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, "Hayata geçirilen yeni nesil konut projelerinin neredeyse hepsi artık standartlaşan bir kurguyla inşa ediliyor. Kaliteli malzeme ile üretilen, konforlu, lüks, yaşam standartlarını yükselten, sosyal donatı alanlarına da yer verilen projeler yeni bir konut anlayışının oluşmasını sağladı. Ancak bu özelliklerin bile sıradan hale gelmeye başladığını söylemek mümkün. Ne yazık ki bu durum sektörün yerinde saymasına, proje üreten firmaların kazanç sağlayamamasına neden olabilir. Projelerin hepsinin aynı kurguya sahip olması sektörün kendini geliştiremediği anlamına gelir" dedi.

HEDEF CİROYU İKİYE KATLAMAK
Çankaya, bu noktada farklı kurgulara sahip, çıtayı biraz daha artıran projelerin öne çıktığını ifade ederek, şunları söyledi: "Lüks konut algısı belirli bir noktaya yükselerek bir doygunluğa neden oldu. Bu durum elbette tüketicinin beklentisini de artırıyor. Önümüzdeki dönemde bu doygunluğun üzerine çıkan, standartlaşan konut çizgisini aşan firmalar kazanacak. Yaklaşık 25 yıldan bu yana projeler üreten YP İnşaat olarak hep farklı olanı yapmayı, yaşamlara dokunmayı önemsedik. Duruşumuz firmayı kurduğumuzda 100 bin TL olan sermayemizi, bugün 30 milyon TL ödenmiş sermayeye getirme başarısını sağladı. Şu an, gerçekleşmesi durumunda, Ankara'nın en büyük rekreasyon alanı olacak İmrahor Vadisi cepheli Nefis Çankaya Evleri projemizi de bu anlayışla hayata geçiriyoruz. Yakın zaman sonra satışa başlayacağımız yeni projemiz Koordinat Çayyolu ile de standartları daha yukarı taşıyacağız. Hayata geçirdiğimiz tüm bu projelerle yılsonunda ciromuzu 2'ye katlamayı hedefliyoruz."  

Sabah Ankara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181