Maketten satılan konutlarda faiz oranı 0.99!
Birçok inşaat şirketi, yapım aşamasındaki projelerinin aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla kredilendirilmesi için harekete geçti. Şirketler düşük faizin yanında indirimden taksit eksiltmeye kadar çok cazip ek fırsatlar sunuyor.

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranını yüzde 1'in altına indirmesinin ardından ilk haftada 34 bini aşkın kişi, 5.9 milyar liralık kredi başvurusunda bulundu. Başvurularının önümüzdeki dönemde daha da artması, konut kredilerinde bitmemiş konutların payının yükselmesi bekleniyor. Çünkü birçok inşaat şirketi, yapım aşamasındaki projelerinin de düşük faiz oranıyla kredilendirilmesi için harekete geçti. Bağlı krediler olarak tanımlanan ve maketten satılan konutlara verilen bu kredilerde pek çok proje için faiz oranı yüzde 0.99'a inerken vade 180 aya kadar uzuyor. Bunun yanında şirketler konut alıcılarına indirimden taksit eksiltmeye kadar çok cazip ek fırsatlar sunuyor.

PEŞİNATI SIFIRLADI
Teknik Yapı, İstanbul'daki YücelPark, Deluxia Park, Uplife Kadıköy projeleri ile Evora Denizli'deki sınırlı sayıdaki daire için önce yüzde 10 indirim yapıyor. Yüzde 30 peşinat haricinde kalan tutara yüzde 0.99 faiz avantajı ile 120 ay taksit imkanı sunan Teknik Yapı, ilk 30 aylık taksiti kendisi ödüyor. Alıcılar, geriye kalan 90 aylık taksiti 30 ay sonra ödemeye başlıyor. Sur Yapı, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm uygulamalarından biri olan Antalya projesinde faizleri, kamu bankalarının açıkladığı orandan daha da aşağıya, yüzde 0.69'a çekerken peşinatı da sıfırlıyor. 180 aya yayılan taksitleri ise 1 yıl sonra başlıyor. Peşinatlar 12, 24, 36, 48 ve 60'ıncı aylarda vade farksız taksitlerle ödeniyor. Tamamı peşin ödemelerde ise yüzde 15 indirim uygulanıyor. Hasanoğlu Şirketler Grubu da İstanbul Bahçeşehir ve İstaptakule'de yükselen Banu Evleri projelerinde tutarı 250 bine kadar olan dairelerin faiz oranını 180 aya kadar vadelerde yüzde 0.99'a çekti. Yine İstanbul'da Cathay Group'un Halkalı ve Ataköy'de inşa ettiği Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projelerinde, NG Grubu'nun Basınekspres'teki projesi NG Rezidans'ta180 ay vadede faiz 0.99'a indirildi.

PEŞİNDE İNDİRİM
Türkerler İnşaat'ın İzmir'de hayata geçirdiği Mahal Bomonti İzmir projesinde 180 aya yüzde 0.99 faiz fırsatının yanında peşin ödemelerde yüzde 25 indirim avantajı var. Yine İzmir'de Folkart'ın inşa ettiği Folkart Vega'da da faiz 180 ay için yüzde 0.99'a çekildi. Halkapınar'da yer alan projede peşin indirimi yüzde 15 olarak belirlendi. Ankara'da ise faiz indiriminde başı Sinpaş çekti. Şirketin Çankaya Oran'daki Ege Vadisi projesinde faiz 180 ay için aylık 0.99'a indirildi.

Yeni Asır 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181