Makyol, gayrimenkul projeleri alanında da büyüme kararı aldı!
4. Levent -Ayazağa metro hattı, Dolmabahçe tünelleri, Osmangazi Köprüsü ve 3. Havalimanı bağlantı Yolları'nın yapımı gibi birçok taahhüt işinde yer alan Makyol, gayrimenkul projeleri alanında da büyüme kararı aldı. Ağırlıkla İstanbul olmak üzere elinde 1 milyon metrekare arazi stoku bulunan Makyol, 1990'lı yıllarda yaptığı Bodrum Dori Evleri, Çamlıca Atlas Evleri, İTÜ Konutları gibi konut projelerinden sonra 2013 yılında Makyol Yaşam ile yeniden konut projelerine dönmeye başladı. Esenyurt'un yeni merkezinde hayata geçirdiği 407 konutluk Santral İstanbul projesinde de hedeflediği satış rakamlarını yakalayan şirketin yeni konut rotasında ise Beykoz- Göksu bölgesi bulunuyor.

Makyol'un sektörde hem geliştirici hem de yatırımcı olarak yer aldığını belirten Makyol Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Genel Müdürü Gürler Ünlü, turizmde Mövenpick, Le Meridien gibi otel proj elerini hayata geçirren şirketlerinin 2013 yılma kdar konut sektöründe ise butik bir kaç proje yaptığını belirtti. 2013yılında ise Makyol Yaşam projesine başladığını belirterek, 2013 yılında şirketin aldığı kararla gayrimenkul sektörüne daha sistematik olarak bakmaya başladığını söyleyen Gürler, "Ekim ayında satışa çıkardıkları 407 konutlu Makyol Santral projesinde satışların beklentiler seviyesinde ilerledi. 8 ila 23 katlı 5 farklı bloktan oluşan projemizde lansmandan sonra yüzde 25'i satıldı. Metrekare satış fiyatlarının 4 bin 875 TL olduğu projede daire fiyatları 319 bin TL'den başlıyor. Teslimi düşündüğümüz 2019'm ilk çeyreğinde tüm satışların tamamlanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Yüzde 20'sini yabancı aldı
Bölgeye ciddi bir yabancı talebi olduğunu anlatan Ünlü, "Yaptığımız satışların yüzde 20'si yabancıya oldu. Ancak alıcılar arasında yabancılar olsa da asıl alıcılar bölge halkından oluşuyor" dedi. Esenyurf ta Akbatı AVM'ye 20-30 metre mesafede komşu olarak yapılan projelerinin olduğu bölgenin Esenyurt'ta yeni merkezi olarak adlandırıldığını ve birçok kişinin sosyalleşme amacıyla buraya geldiğini söyleyen Ünlü, "Bu hayat tarzını evine yansıtmak isteyenlerin burada oturmak istiyor. Ayrıca merkezi bir yerde olması yatırım için alanlara da kazanç sağlıyor" diye konuştu. 1+1,2+1 ve 3+1 olmak üzere farklı daire tiplerinin yer aldığı projede hem firma hem de banka kaynaklı olmak üzere iki ödeme modeli sunduklarını aktaran Ünlü, firma bünyesinde 48 ay sıfır faiz, banka kredisinde ise 60 aya sıfır faizle kredi imkanı sunduklarını söyledi. Ünlü, bunların dışında peşin ödemede ise 12 indirim uyguladıklarını belirtti.

FİRMA FİNANSMANI TERCİH EDİLİYOR
Yaptıkları satışlarda en çok senetli satış modelinin tercih edildiğini anlatan Gürler Ünlü, "Genel olarak Esenyurt'un alıcı kitlesi senet ile alım yapmayı tercih ediyor. Bunda alıcılarımızın işletme sahibi, iş adamı olmaları etkili oldu. Ancak maaşlı çalışan ve düzenli gelirin olduğu bölgelerde ise daha çok banka kredisi tercih ediliyor" dedi. Projelerinin 4 önemli özelliği fllduğunu ifade eden Ünlü şu bilgiyi paylaşti:"Bunlardan biri konum. Yaptığımız araştırma sonucu bölgenin yeni merkezinin olduğu yerde yapılıyor. Ulaşım ağlarına olan yakınlık ise diğer avantaj. 2019 yılında tamamlanacak Mahmutbey Esenyurt metro hattının Esenkent çıkışı bizim projeye çok yakın olacak. Makyol aynı zamanda yapımı devam eden metro hattı konsorsiyumun içinde yer alıyor" dedi.

PROJENİN EN DEĞERLİ YERİNİ SOSYAL TESİSE AYIRDI
İstanbul'da arsa stokları olduğunu ifade eden Ünlü, bu arsalar üzerlerinden düşündükleri projeler olduğunu aktardı. Ünlü, "Bunlardan en yakın zamanda inşaatına başlayacağımız proje Kavacık Göksu'da olacak. 40 dönümlük arazimizde yapılacak bu projemiz üzerine titrediğimiz bir proje. Ödül alacak bir proje olacak" dedi. Günümüzde projelerde artık sosyalleşmeyi çıkaran alanların yükselişte olduğunu bu nedenle bu alanlara özel önem verdiklerini ifade eden Gürler Ünlü, sosyal klüpleri Connect ile sosyal tesis kavramını modernleştirdiklerini belirterek, "700 metrekarelik bir alana sahip bu alanda cep sinemasından, lunch ve toplantı salonlarından, oyun alanından etkinlik alanına kadar pek çok unsurun olduğu bu alanları projenin en değerli yerine sosyal tesisleri konumlandırdık. Atıl bir yer olmadığı için her yerden ışık alıyorlar. Saunayı bile manzaralı yaptık. Böylece dışarda yağan karı sıcak ortamda izleme imkanı sunmuş olacağız. Tasarım için Londra merkezli I AM'e tasarım yaptırdık. Böylece içinde ve dışında farklı bir hava oluşturduk. Bu sistemle de bölgenin enerjisini çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181