Makyol İnşaat 2019 yılında 300 milyon TL'lik yeni bir yatırım yapacak!
Taahhüt alanındaki deneyimini, 1993'ten bu yana gayrimenkule de taşıyan Makyol Gayrimenkul, elindeki 2.5 milyar liralık arazi stoğunu harekete geçirmeye başladı. Şirket bu amaçla Büyükçekmece Gölü manzaralı arazi üzerinde 300 milyon TL değerinde yatırıma başlıyor. Makyol İnşaat'ın Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu, 2,5 milyar TL değerinde üzerinde 5 bin konut yapacak büyüklükte arazi stokları bulunduğunu belirterek, "2019 yılında bu arazilerden Büyükçekmece Gölü manzaralı arazide 300 milyon TL değerinde yatırıma başlamayı hedefliyoruz. 120 dönüm büyüklüğe sahip bu arazide proje için fizibilite çalışmaları sürüyor. Yatırım yaptığımız bölgeler arasında havalimanına yakın Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Başakşehir, Bahçeşehir gibi bölgelerin yanı sıra Beykoz bölgesinde de arazi yatırımlarımız var. Fizibilite sonuçlarına göre bu arazüerimizde projeler geliştireceğiz"diye konuştu.

İki proje devam ediyor
Halihazırda Beylikdüzü'nde yapımı tamamlanan Makyol Yaşam ve Bahçeşehir'de yapımı devam eden Makyol Santral projelerinin satışına devam ettiklerini aktaran Şahismailoğlu, "464 konut ve 84 ticari ünitenin yer aldığı Makyol Yaşam projemizde yüzde 95 doluluğa eriştik. Sadece 60 dairemiz kaldı. 2017 yılında başladığımız Santral projemizde ise satış oranlarımız yüzde 60'a geldi. 407 konut, 9 villa ve 16 bin metrekare kiralanabilir alam olan ticari ünitelerimizi ise 2019 yılının ikinci yarısında teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.

Teşvik sistemi nedeniyle sektöre akın var
Sektörle ilgili değerlendirme yapan Kemal Şahismailoğlu, sektörlere yapılan teşviğin o sektörün kazanç kapısı olarak görülmesine neden olduğunu anlatarak şöyle konuştu:"1970'lerde taşımacılığa teşvik verilince herkes tırcı oldu. Sonra o teşvikler azaltılınca batanlar ve başka sektörlere geçenler oldu. Türkiye'nin artık bundan vazgeçmesi gerekir. Bundan dolayı biz firma olarak hep fizibilitesi uygun olan projelere girdik. Bu nedenle kriz döneminde dahi projelerimizi yapmaya devam ediyoruz. Böyle davranan kurumsal firmaların kriz döneminde olumsuz bir durumla karşılaşacağını düşünmüyoruz."

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181