Marka projeler Anadolu şehirlerini tercih ediyor!
Markalı konut üreten gayrimenkul şirketleri Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Muğla, Gaziantep ve Yalova illerini de radarına aldı. İstanbul’daki gibi geniş sosyal alana sahip lüks siteler artık Anadolu’da da inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının da etkisi ile artan yeni projelerde fiyatlar da artış gösteriyor. İstanbul’da metrekaresi 27 bin TL’ye ulaşan markalı konut fiyatları İzmir’de 10 bin lira, Ankara’da 8 bin lira ve Bursa’da 7 bin 500 lirayı buldu.  

ANKARA
MÜTEAHHİTLERİN GÖZDESİ BAŞKENT

ANKARA’da son yıllarda çok sayıda markalı konut projesi yükseliyor. Kuzu Grup, Mesa, Sinpaş, YDA, Pasifik İnşaat, Türkerler İnşaat ve Akfen İnşaat gibi gayrimenkul firmalarının faaliyet gösterdiği Ankara’da Çankaya, Çukurambar gibi merkezi semtlerin yanı sıra Eskişehir Yolu, Söğütözü, Mustafa Kemal, Ümitköy, Çayyolu ve İncek gibi bölgeler öne çıkıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme uzmanlarının verdiği bilgiye göre Ankara’da 219 markalı konut projesi var. Bunların 69 adeti Çankaya ilçesi, 80 adeti Yenimahalle ilçesi, 44 adeti Etimesgut ilçesi, 2 adeti Altındağ ilçesi, 14 adeti Gölbaşı ilçesi, 3 adeti Keçiören ilçesi, 2 adeti Mamak ilçesi, 2 adeti Pursaklar ilçesi ve 3 adeti Sincan ilçesinde yer alıyor. Son bir yılda Çankaya ilçesinde 17 adet, Yenimahalle ilçesinde 13 adet, Etimesgut ilçesinde 8 adet, Altındağ ilçesinde 1 adet;, Gölbaşı ilçesinde 6 adet ve Pursaklar ilçesinde ise 1 adet konut projesi satışa sunuldu. 

İZMİR
m2’Sİ 4 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

İSTANBULLU konut üreticilerinin yoğun talep gösterdiği İzmir’de Bornova-Bayraklı, Buca, Narlıdere ve Mavişehir bölgeleri öne çıkıyor. Soyak, Türkerler Holding, Folkart, Pana Yapı başta olmak üzere çok sayıda firmanın faaliyet gösterdiği bölgede İstanbullu Demir İnşaat ve Sur Yapı’da yatırıma hazırlanıyor. Bölgedeki yeni konut projelerinde metrekare satış fiyatları 4 bin lira ile 10 bin lira arasında değişiyor. İzmir Karşıyaka/Mavişehir, Yeni Kent Merkezi, Bayraklı ve Bornova bölgelerinde 33 markalı konut projesi olduğunu belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme uzmanları, şunları söyledi: “Son bir yılda Yeni Kent Merkez’inde 2 adet; Bornova ilçesinde 3 adet markalı konut projesi satışa sunuldu. Son iki yılda bakıldığında Bornova ilçesinde bu sayının daha yükseldiği ve yaklaşık 9 adet markalı konut projesinin satışa sunulduğu görüyoruz.”

BURSA
YATIRIMLAR DEĞERİ ARTTIRDI

SON yıllarda Bursa’da inşaatına başlanan proje sayısındaki artış devam ederken yerel inşaat firmalarına artık İstanbul’daki projeleri ile tanınan inşaat firmaları da dahil olmuş durumda. Son olarak Sur Yapı 650 milyon yatırımla rezidans ve alışveriş merkezi projesi başlattı. TSKB Gayrimenkul Değerleme uzmanlarının verdiği bilgiye göre marka konut projeleri bölgede yapımına devam edilen standart konut projelerinin yanı sıra mevcut yapılaşmanın da değerini yukarıya çekti. Markalı konut projelerinde konutlar; alanlarına, oda sayılarına, katlarına ve cephelerine göre metrekaresi 4 bin 500 lira ile 7 bin 500 lira arasında alıcı buluyor. Markalı projelerin mevcut yapılaşmaya etkisine bakılacak olursa, son iki-üç yıl içerisinde metrekaresi 1000-1500 lira olan konutların değeri 2 bin 2 bin 500 aralığına, 2 bin 2 bin 500 lira olanların değeri ise 3 bin 500- 4 bin liraya yükseldi. Bursa’nın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu ve dönüşüm etkisi ile gelişimin süreceği belirtiliyor. 

EMLAK KONUT’TAN ANADOLU ATAĞI
İSTANBUL dışındaki projelere hız veren Emlak Konut GYO son dönemde Nevşehir, Niğde, İzmit-Gebze, Ankara ve İzmir’de projeler geliştiriyor. Nevşehir Emlak Konutları projesinde 346 daire yer alıyor. Fiyatlar 247 bin ile 588 bin lira arasında değişiyor. İzmit’teki Körfezkent 4. etap projesinde 1096 daire yer alıyor. Konutların tamamının satıldığı projesinde fiyatlar 174 bin TL ile 345 bin TL arasında değişiyordu. Niğde Emlak Konutları projesinde 349 daire bulunuyor. Projedeki fiyatlar 328 bin lira ile 559 bin lira arasında değişiyor. Gebze Emlak Konutları 3. etap projesindeki 1850 adet konut kasım ayında kura ile satışa sunuldu ve satışlar tamamlandı. Ankara Çankaya’da ise 1504 bağımsız bölümden oluşan Başkent projesine başlayan Emlak Konut kentsel dönüşüm kapsamında inşa edeceği projede konutları 395 bin lira ile 1 milyon 314 bin lira arasında değişen fiyatla satıyor. Emlak Konut yakın zamanda İzmir’de 2.5-3 milyar lira değerinde bir projeye başlayacak.

DENİZLİ-GAZİANTEP
BÜYÜK SİTELER GELİYOR

SON yıllarda Denizli’de İstanbullu müteahhitler için önemli adres oldu. Sinpaş ve Teknik Yapı bölgede yeni projeler inşa ediyor. Sinpaş imzalı Aqua City projesinde 1800 konut yer alıyor. Teslimlerin bu yıl yapılması planlanıyor. Teknik Yapı ise ilk İstanbul dışı projesi için Denizli’yi seçti. Şirket 115 dönüm arazide Evora Denizli projesinde 1500 konut yapacak. Teknik Yapı’nın projesinde evlerin fiyatı 195 bin 400 liradan başlıyor, 551 bin 500 liraya kadar yükseliyor. Gayrimenkul sektörünün gelişim gösterdiği illerden biri de Gaziantep. İstanbullu müteahhitler içinde Gaziantep’e ilk giden firma Sinpaş oldu ve yaklaşık 3 bin 500 konut inşa etti. Özyurtlar İnşaat ve Babacan İnşaat da bölgede konut yatırımı planlıyor.

MUĞLA
YENİ PROJELER HIZ KESMİYOR

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde de markalı inşaat projelerinin sayısı hızla artıyor. Uzun yıllardır Bodrum’da faaliyet gösteren Çağdaş Holding ve Seba İnşaat yeni projelerde inşaat çalışmalarını sürdürürken, Nef, Gülman Grup, Ofton İnşaat, Altunbüken Holding, Aksoy Holding de Bodrum’a yatırım yapıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu ile Dap Yapı’nın da bölgede proje hazırlığında olduğu biliniyor. Bölgede yeni projelerin ağırlıklı olarak Yalıkavak, Gündoğan, Türkbükü ve Torba bölgelerinde olduğunu belirten Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, “Projelerde evlerin fiyatını, denize uzaklığı, merkeze uzaklığı ve güneş görme durumu belirliyor. Metrekare satış fiyatı 2 bin dolardan başlıyor 10 bin dolara kadar çıkıyor” dedi.

YALOVA
YALOVA’DA KÖPRÜ ETKİSİ

OSMANGAZİ  Köprüsü ile birlikte değeri artan Yalova’da yatırımlar arka arkaya geliyor. Yerli yatırımcıların yanı sıra Körfez yatırımcının da ilgisini çeken bölgede büyük gayrimenkul projeleri inşa ediliyor. Emay İnşaat Yalova’da 400 milyon dolar yatırım için düğmeye bastı. Şirket bu projede sadece konut değil, termal otel, alışveriş caddesi, eğlence merkezi, okul ve sosyal tesis de yapacak. TOKİ iştiraki EPP ( Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret AŞ) güvencesiyle hayata geçirdiği KentPlus Yalova’da fiyatlar 346 bin liradan başlıyor, 1.7 milyona kadar çıkıyor. Beyttürk İnşaat da önümüzdeki 5 yılda Orhangazi ve Yalova bölgesine 2 milyar TL’lik yatırım yapmayı planlıyor. Şirket 5 bin konutluk bir yaşam merkezi inşa edeceğini açıkladı.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181