Markalı konut üreticileri Avrupa'ya satış ofislerini açmaya hazırlanıyor!
Satış hızlarını artırmak isteyen markalı konut üreticileri rotayı Avrupa'ya çevirdi. Şirket bazında organize edilen gurbetçilere tanıtım faaliyeti, önümüzdeki dönemde daha da yaygın hale gelecek. Sektörün çatı kuruluşları yurtdışında satış ofisleri açmak için çalışmalara başladı

Türkiye'de 2017'de 1.4 milyon adet ev satıldı ve bu kayıtlara rekor olarak geçti. Bu sene de benzer bir satış rakamına ulaşmayı hedefleyen markalı konut üreticileri, satış stratejilerini çeşitlendirme peşinde. Konut kredisi faiz oranlarının son bir yılda artması, döviz kurundaki yükseliş ve hükümetin yurtdışında yaşayan ve 6 aydan fazla yurtdışında çalışan Türk vatandaşlarına sağladığı KDV'siz konut satışı teşviki, satış hızını düşürmek istemeyen konut üreticilerini farklı çözüm arayışlarına yöneltti. Bünyelerinde düzenledikleri kampanyalarla kendi finansal modellerini piyasaya süren üreticiler şimdi de Avrupa'da gurbetçileri keşfetti. Çalık Gayrimenkul, Dağ Mühendislik, Fuzul Grup gibi markaların organize ettiği 'gurbetçilere tanıtım' faaliyeti, yakında birçok markanın radarına girecek gibi. Nitekim, gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşları GYODER, İNDER ve KONUTDER de bu anlamda bir hazırlık içinde olduklarını açıkladı.

SATIŞ OFİSLERİ KURULACAK
İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım da dernek olarak, üye firmalarla birlikte Avrupa'da, özellikle Almanya'da sürekli bir satış ofisi açmayı planladıklarını söyledi. Dernek olarak küçük boyutlu bir fuar gibi satış ofisi açmayı plandıklarını aktaran Durbakayım, "Birkaç firmanın yer aldığı büyük bir showroom açılırsa masraflar da paylaşılır. Oradaki yerel firmalarla işbirliği yapılıp gerekli ilişkiler kurulur. Dernek olarak böyle bir model üzerinde çalışıyoruz" dedi. KONUTDER Başkanı Attan Elmas da derneğin bünyesinde konut satışlarını hızlandırmak için çalışan bir komite olduğunu ve bu komitenin pazarlama faaliyetleri üzerinde çalıştığını söyledi. Elmas, üye firmaların bu yıl Avrupa'da kalıcı ya da geçici satış ofisleri kurma çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getirdi. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin de böyle bir açılımı kendilerinin de uygulayabileceğini ifade etti.

EMLAK KONUT ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR 
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Fransa'da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM'de, Avrupa'da satış ve tanıtım ofisleri açmayı düşündüklerini açıklamıştı. Şirket bu konu hakkındaki çalışmalarına devam ediyor.

EURO 1 YIL İÇİNDE YÜZDE 26 YÜKSELDİ
Konut kredisi faizlerinin son bir yılda yüzde 0.95'lerden yüzde 1.14'e çıkması ev sahibi olmak isteyen tüketicilerin kredi maliyetini yüzde 10.2 artırdı. Konut kredi faiz oranının Ocak 2017'ye kıyasla Ocak 2018'de 19 baz puan daha yukarıda olması bir yana bankacıların konut kredisi isteyen her 10 vatandaştan 6'sını reddetmeye başlaması, müteahhitleri yeni pazarlara yöneltti. Euro'da da 1 yıl içinde yüzde 26 artış görüldü. Döviz kurunun yükselmesi gurbetçi vatandaşların elini güçlendirdi. Markalı konutlar son 1.5 yıl içinde fiyatlarına zam da yapmayınca, Türkiye'deki konutlar gurbetçiler için cazip hale geldi.

Firmalar tanıtıma başladı
Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül: Geçtiğimiz yıl çıktığımız road shovv'da ilk durağımız Berlin oldu. Burada döviz kuru nedeniyle eli güçlenen Avrupalı Türk vatandaşlarımıza tanıtım organizasyonları yaptık. Bundan sonra da diğer Avrupa başkentlerinde projemizi tanıtacağız. 

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal: Projelerimizi, markamızı anlatmak ve alım gücü özellikle kur nedeniyle güçlenen gurbetçilere de tanıtım yapmak amacıyla en son Paris'teydik. Avrupa'yı turlamayı sürdüreceğiz.

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ: Geçtiğimiz aralık ayında Kopenhag'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik özel ön lansman etkinliğinin ikincisini Köln'de düzenledik. Bu etkinliklerle Türkiye'nin konut ihracına da katkıda bulunuyoruz.

Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar: Çağdaş Holding olarak yurtdışı tanıtım faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Sebebi hem Bodrum'un her beldesinde proje geliştirmemiz hem de Bodrum'un marka değerine yabancıların ilgisi. 

Erdem Aktürk / Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181