'Marmara'ya alternatif bir konumdayız'!
Adana'nın tarım ve sanayi alanında gelişmiş ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayabilen ender bölgelerden biri konumunda bulunduğuna dikkat çeken Kıvanç, "nitelikli sıçrama yapabilecek" ilk 20 il arasında 5. sırada yer aldığını, aynı anda birçok farklı sanayinin gelişimine olanak sağlamasının kent sanayisine dinamik ve esnek yapı kazandırdığını vurguladı. Kıvanç, kentin ulaşım ve iklim gibi coğrafi avantajlarına paralel olarak sahip olduğu sanayi birikimi, sosyal imkanları, eğitim kurumları ve kuvvetli altyapısıyla önemli potansiyel barındırdığını ifade etti. Adana'mız maalesef bugün bulunduğu nokta itibariyle arzu ettiğimiz seviyede değildir. Bundan çok daha iyisini hak etmektedir" diyen ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Adana'nın geçmiş dönemlerde yaşanan gereksiz polemikler, çekişmeler nedeniyle zarar gördüğünü, ekonomik anlamda beklenen gelişmeyi gösteremediğini vurguladı.

ÖNEMLİ ADIM
Valilik öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Adana'nın geleceği açısından önemli bir adım atıldığını ve öncelikli 250 projenin belirlendiğini hatırlatan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, projelerin gerçekleştirilmesi durumunda kentin yanı sıra bölgenin ve ülkenin önemli kazanımlar elde edeceğini belirtti. Projeler arasında Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi ve Kimya Vadisi gibi iki önemli üretim projesinin yer aldığına vurgu yapan Kıvanç, "Kimya Vadisi projesi kapsamında ülkemizde üretilemeyen, ithalat bağımlılığı yüksek olan kimyasalların bölgemizde üretilebilmesine yönelik ön çalışmalar yapılması öngörülmektedir. Yine Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi projesiyle de bölgemizde rafineri ve petrokimya yatırımları gerçekleştirilmesi bölgenin bir üretim merkezine dönüşmesi beklenmektedir" diye konuştu. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, çalışmaları devam eden ve öncelikli yatırımlar arasında yer alan Ankara - Adana hızlı tren hattı, kapalı devre sulama sistemi, liman, kentsel dönüşüm ve şehir içi ulaşım, entegre sağlık kampusu gibi projelerin Adana'nın geleceğine yönelik önemli ipuçları verdiğini söyledi. Kıvanç, "Projelerin hayata geçirilmesine paralel olarak Adana önümüzdeki dönemin en gözde bölgelerinden biri olacaktır" dedi.

Marmaraya alternatif bir konumdayız 

Kıvanç, Marmara'ya alternatif olabilecek tek üretim merkezinin Adana ve bölgesi olduğunu, önemli üretim ve yatırım avantajları bulunduğunu bildirdi, potansiyel yatırımcıları bölgeye davet etti. Ülke sanayisinin ilk geliştiği bölgelerden biri olan Adana'nın, yaklaşık 5,62 milyon insana ev sahipliği yapan ve Dünya'nın en verimli 3 ovasından biri olan Çukurova'nın merkezinde yer aldığını belirten Kıvanç, bölgede yatırım avantajları ile ilgili şöyle konuştu: "Biz Adana'yı tüm bölgenin merkez şehri olarak görüyor ve bölgesel olarak kalkınmanın önemine inanıyoruz. Bu anlamda bölgemizde yer alan tüm kesimlerle de işbirliğine büyük önem veriyoruz. Bölgemiz sahip olduğu coğrafi avantajlarıyla iç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin Dünya'ya açılan penceresi olabilecek bir konumda yer almaktadır" dedi.

Aliye GÜLTEKİN/Habertürk Güneyli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181