Mehmet Cengiz'in yeni rotası İzmir!
Kamudan aldığı havalimanı, karayolu, metro, demiryolu, tünel, liman, HES baraj, maden, nükleer santral ve inşaat ihaleleriyle dikkat çeken Cengiz Holding konut sektörüne İzmir'den girdi. Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu şirket, İzmir'in gayrimenkul değeri en yüksek yerlerinden olan Karşıyaka'nın Mavişehir bölgesinde 2 bin 500 konut inşa edecek.

200 DÖNÜM ARAZİ ALDI
Livin İzmir adlı projede gelecek hafta satışa başlayacak olan Cengiz, projenin 368 konut ve 33 dükkandan oluşan ilk etabını yıl sonunda teslim edecek. 1+1'den 5+1'e kadar farklı tipte tasarlanan konutların yer alacağı projenin 814 konutluk ikinci etabında inşaatın gelecek yıl başlaması bekleniyor. İçerisinde ofis ve alışveriş alanlarının da bulunacağı Livin İzmir projesi toplam 200 bin metrekare büyüklüğündeki arazi üzerinde yükselecek. Cengiz Holding, bölgedeki ilk arazisini 2010 yılında almış ardından 2011'de ise TOKİ iştiraki Emlak Konut'tan aldığı parsellerle toplam sayıyı 6'ya çıkarmıştı. İmar planında yapılan değişikliklerle yoğunluğu artırılan arazide inşa edilen ilk etapta 31 katla bölgenin en yüksek bloklarından biri yer alıyor.

İsmail Şahin / Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181