Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi arttı!
Eylül ayında endeks, bir önceki aya göre % 1,00 artış gösterirken, bir önceki yılın aynı ayına göre de % 18,49 artış kaydedildi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 26,38, 12,02 ve 17,70 oranlarında artış olarak kaydedildi.

Tüketici Güven Endeksi'nde yüzde 23'lük artış!
Tüketici Güven Endeksi* 2015 Kasım ayında bir önceki aya göre %23 artış gösterdi. İstatistiklere bakıldığında son iki yılın en yüksek seviyesinde olan endeksin 2015 Aralık ayında biraz daha artması veya aynı seviyelerde seyretmesi beklenebilir.

Enflasyonda düzelme!
Kasım Ayı verilerine göre enflasyon (TÜFE); bir önceki seneye göre daha iyi bir eğilim göstermiş durumda. Bir yıl öncesine göre % 11 miktarında azalış kaydeden bileşik enflasyon oranı 2015 Kasım ayında % 8,10 seviyesine ulaştı.

Borsa İstanbul’da işlem gören Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının performansını izleyebileceğimiz BIST Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları endeksi geçtiğimiz son 1 aylık dönemde % 8 oranında değer kaybetmiş durumda. Geçen sene Aralık Ayı’ndan bu yana ise % 7 değer kazanmış durumda.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181