Mersin'e monoray ve kentsel dönüşüm müjdesi geldi!
Mersin'de yaklaşık 1 ay önce yaşanan sel, şehre yapılacak raylı sistemlerinde değişikliğe neden oldu. Şehir yaşamını olumsuz etkileyen selde, metrekareye 246 kilo yağmur yağdı. Bir yılda Mersin'e düşen yağmur miktarının yarısının 1,5 günde yağması, ihaleye çıkılacak raylı sistem şartlarında revizyona gidilmesine neden oldu. Su baskınlarına karşı hafif metro yerine havaray yapılması kararlaştırıldı. Projenin hayata geçmesi halinde Akdeniz sahili boyunca Türkiye'nin en büyük havaray hattı döşenecek.

TALİMAT ERDOĞAN'DAN
Yaklaşık 17 kilometre uzunluğundaki hat, İstanbul'un ardından Türkiye'nin ikinci havaray hattı olacak. Proje, Mersin'e Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin açılışı için şehre gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktarıldı. Erdoğan havaray için Ulaştırma Bakanlığı'na projenin hızla değerlendirilmesini istedi. Eğer proje için onay alınırsa ihale aşamasına geçecek, 1 yıl içinde de ilk kazma vurulacak.

RAYLI SİSTEM ŞART
Mersin Büyüksehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaşanan selin ardından planladıkları hafif raylı sistem tercihinden havaraya yöneldiklerini söyledi. Göreve gelir gelmez şehir master planı hazırladıklarını bu planları yaparken özellikle dere yataklarının yanlarını açtıklarını belirten Kocamaz, yeni yapılaşma yapılmaması için kararlar aldıklarını kaydetti. Bu planın şu an bakanlıkta onay aşamasında olduğunu belirten Kocamaz, şehri için bir kez daha sel yaşanmaması için acil önlemlerin alındığını söyledi. Alınan önlemlerin sonrasında ulaşım sorununu ele aldıklarını kaydeden Kocamaz, Mersin için raylı sistemin gerekli olduğunu kaydetti.

ALTERNATİF İKİ SİSTEM
Kocamaz "Ulaşım master planında ulaşım probleminin ancak raylı sistemle çözülebileceği ortaya çıktı. İki alternatifli sistem sunuldu. Birincisi hafifi raylı sistem diğeri monoray. Mersin deniz seviyesinde. Böyle bir ortamda derinlere inmenin sıkıntılar oluşturacağını gördük. Bundan dolayı raylı sistemin üstten gitmesi ve trafiği aksatmadan gitmesini istedik." dedi.
Yeni Şafak Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181