Mesleki Yeterlilik Belgesi için son 15 gün!
Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 48 meslekte zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin sınavları devam ediyor. Kapsam dahilindeki mesleklerde faaliyet gösteren personelin tamamı 25 Mayıs 2016 tarihine kadar belge almalı. Teorik ve performans olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olanlar sertifikalarım alabilecekler. Smava firmaların değil, şahısların başvurması gerekiyor.

Üç sınav ücretsiz
İnşaat sektörüne yönelik smav ve belgelendirme faaliyetlerini vürütmeve yetkili olan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Genel Sekreteri Necati Ersoy, 36 binden fazla kişiye sertifika verdiklerini ifade etti. Devlet teşvikinden yararlanarak başvuru yapan adayların, başarısız olmaları halinde üst üste 3 smava ücretsiz olarak girebileceklerini bildiren Ersoy, yurtdışından gelenlere de belge verebildiklerini ifade etti. Sınavların teorik ve performans olmak üzere iki aşamada gerçekleştirileceğini belirten Ersoy, adayların teorik bölümden yüzde 60, pratik bölümden yüzde 80 başarı sağlamaları gerektiğini vurguladı. 

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181