Mesleki yeterlilik şartının erteleme sebebi 'İnşaat Sektörü'!
Bakanlar Kurulu'ndan Meclis'e gönderilen tasarının diğer hükümlerine göre tehlikeli işlerde çalışan 1 milyon işçiyle ilgili 26 Mayıs 2015'den itibaren geçerli olması gereken "mesleki yeterlilik" şartı 31 Aralık 2016 ya erteleniyor. Ayrıca bu tarihi 1 yıl daha uzatma konusunda Bakanlar Kurulu'na yetki veriliyor. Bu maddenin gerekçesinde, "İnşaat sektöründe yoğun çalışmanın olduğu bu dönemde sektörün olumsuz etkilenmemesi, işyerlerinin faaliyetlerinin devamının sağlanması, işçilerin istihdam sorunu yaşamaması ve işverenlerin cezai müeyyidelere maruz kalmaması için geçiş sürecinin yeniden düzenlenmesi gerektiği" belirtildi.

Tasarıda ayrıca, Türkiye İş Kurumu, Suriyeli sığınmacılara yönelik proje çalışmaları için uluslararası kuruluşlarla işbirliği halinde eğitim ve danışmanlık hizmeti verebileceği de yer alıyor. Düzenlemeyle ait olduğu aya ilişkin aylık prim ve hizmet belgesinin verilme süresinden itibaren 6 ay içinde talepte bulunan işverenlere de geriye dönük prim teşviklerinden yararlanma olanağı da getiriliyor.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181