Milyarlık arazide yapılan ihalede durdurma kararı!

2013 sonundaki ilk ihaleyi 530 milyon TL vererek Taşyapı kazanmış, ardından Özelleştirme İdaresi işlemi iptal etmişti. Bundan 1 yıl önce, yüzde 60’a karşılık gelen 341 dairelik ikinci satış ihalesini Birleşik İnşaat 577 milyon TL teklifle kazanmıştı. İstanbul’un en değerli arazileri arasında yer alan projenin değerinin şimdilerde 1 milyar lirayı bulduğu hesaplanıyor.

‘AİHM’e giderim’
Emrullah Turanlı, mahkeme kararının kesinleşmesini beklediklerini anlatarak, “Buranın satış ihalesini aldığımda iptalini bir faksla öğrendim. Kavga edecek, bağırıp çağıracak halim yok, bu yüzden hakkımı mahkemelerde arıyorum. 
İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar da gideceğim, sonuçta dava devam ediyor” dedi.
Turanlı, mahkeme sonucunun lehlerine çıkacağını düşündüklerini anlatırken, “Yeniden ihale yapılsa girer miyim, bilmiyorum, günün şartları belirleyecek ama niyetim de yok. Zaten benim için Ali almış, Ahmet almış önemli değil, ben haksızlığa karşıyım ve artık ülkede bürokratların çeşitli nedenlerle yaptıkları zulme karşıyım” diye konuştu. Turanlı, kendilerine ait dairelerin önemli bölümünün satışını bitirdiklerini ifade etti.

‘Lansman yapacağız’
Birleşik İnşaat’ın ortağı Ömer Derbazlar, 
Danıştay kararıyla ilgili olarak, şunları söyledi: “Özeleştirme ihalesine girip aldığımız taşınmazları tapu kayıtlarıyla, devir teslim alarak ödeme işlemlerini yaparak sonlandırmış olduk. Satış faaliyetlerine başladık. Kadıköy Belediyesi’nin ihaleye karşı açtığı dava sonucu ihale ilanına yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu karar bizi etkilemiyor, ancak bu karar biz satın alma ve ödeme işlemini tamamlamadan verilmiş olsaydı, bunun sonucunu beklemek durumunda kalacaktık. Bu yüzden planlarımızda değişikliş yok. 4 Eylül’de lansmanımızı yapacağız. Anahtar teslim satış yapıyoruz. Aleyhimize doğacağına inandığımız bir durum yok.”

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181