Mint, 2019 yılında 250 milyon dolarlık yatırım değeri oluşturacak!
Buna göre şirket, Kağıthane’de 108 bağımsız bölümden oluşan projesini teslim ederken, Çağlayan’da 140 üniteden oluşan projesini ise Haziran ayında teslim edecek. 3 projenin inşaatına ise devam eden Mint, 6 adet dönüşüm projesinde de anlaşma sürecinin sonuna geldi. Bu projelerle birlikte 2019 yılında 250 milyon dolarlık yatırım değeri oluşturacaklarını kaydeden Mint Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, inşaatı süren Mint E5 Kağıthane ve Mint Şişli projelerini satışa sunduklarını söyledi.

‘Ada bazlı’ dönüşüm yaptıklarını vurgulayan Altıoğlu, binaları su, elektrik, ısınma gibi enerjilerden tasarruf yapacak şekilde donattıklarını ifade etti.

Japon bahçesi olacak
Mint E-5 Kağıthane projesi 10 bin 400 metrekare inşaat alanında yükselirken, toplam 101 daire içeriyor. Lansman dönemine özel olarak metrekaresi ortalama 7 bin 600 liradan satışa sunulan projede satış fiyatları ise 294 bin liradan başlıyor. Projenin Kasım 2018’de teslim edilmesi planlanıyor.

Şişli’de bulunan Mint Şişli projesi ise, 8 bin metrekarelik inşaat alanında hayata geçiriliyor. Ortalama metrekare satış fiyatlarının 8 bin 200 lira -olduğu projenin fiyatları ise 338 bin liradan başlıyor. Projede ayrıca, Mori Kazuyoshi tarafından Japonya’da özel olarak tasarlanmış bir Japon Bahçesi yer alacağı ifade edildi. Projelerde 24 ay kira garantisi verdiklerini anlatan Altıoğlu, “Daire teslimlerini ortalama 1 yıl gibi kısa bir sürede yaparak, 1’inci yılın sonunda yatırımcısına daire bedelinin yüzde 6’sını geri kazandırırken, İstanbulortalaması 24.7 yıl olan geri dönüş süresini 16.7 yıla düşürüyoruz” dedi.

Ayrıca Altıoğlu, enerji tasarrufu çözümleri ile 4 projede toplamda 700 bin liralık yatırım ile yıllık 70 bin metreküp yakıt tasarrufu hedeflendiklerini, bir yılda 265 ton karbon miktarının önleneceğini söyledi.

‘Konut kazandıracak’
Bankacılık kökenli olduklarını kaydeden Sefer Altıoğlu, orta ve uzun vadede sabit gelirli çalışanlar için en pozitif yatırım aracının konut olacağını söyledi. Altıoğlu, özellikle Haliç-Boğaz hattınının 15 yıl içinde yüksek prim potansiyeliyle dikkat çektiğini dile getirdi. Altıoğlu, “Bankaya 100 lira koyup onun üzerinden faiz almak var, bir de cebinizdeki 100 liraya ek olarak 200 lira çekip konut almak var. Bu 300 lira üzerinden gelecek prim, diğerinden daha yüksek olacaktır. Konut yatırımı kazandırmaya devam edecek” dedi.

Duygu Erdeğon / Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181