Moody's konut fiyat artışlarını yorumladı!
Türkiye'deki konut fiyatları artışının sürdürülebilir olmadığını belirten kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, piyasanın yumuşak bir iniş yapacağı ihtimalini de paylaştı.

Moody's tarafından yayımlanan raporda piyasa dinamikleri ve yasal düzenlemeler sayesinde ekonomide konut piyasası kaynaklı bir yavaşlamanın önüne geçileceğine dikkat çekildi.

Raporda, Moody's Kıdemli Başkan Yardımcısı Jose de Leon'un "Türkiye'de konut fiyatlarındaki artışın uzun süre devam etmesi pek olası değil. Fiyatlar istikrar kazandığında veya gerilediğinde ise bankaların sağlıklı kredi verme alışkanlıkları ve makro ihtiyati tedbirler sayesinde piyasanın yumuşak bir iniş yaşayacağını düşünüyoruz" denildi.

Raporda nüfus dinamikleri ve konut kredilerinin toplam kredilerde payının düşük olması nedeniyle Türkiye'de konut fiyatları kaynaklı kriz olasılığının ABD veya İspanya'dakinden daha düşük olduğu ifade edildi.

Moody's, konut kredilerinin Türkiye'deki "en güvenilir" kredi tiplerinden biri olduğunu belirterek, bu kredilere dayanan varlık teminatlı menkul kıymet (VTMK) (covered bond) ihraçlarının artabileceğini de belirtti.

Dünya 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181