Murat Kurum, “Amacımız hızlı bir şekilde dönüşümü sağlamak”!
Geçtiğimiz yüzyılın en büyük felaketi olarak anılan Marmara Depremi'yle binlerce insan can verirken, yine binlerce konut ve işyeri büyük hasara uğradı. Türkiye'de 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğiyle yenileme faaliyetlerinin hızla devam ettiğini belirten Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, yerel idareler tarafından riskli alanlar üzerinden çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kentsel dönüşümde hedeflerinin kent ölçeğinde bütüncül kentsel dönüşüm projeleri sayılarını artırmak olduğuna vurgu yapan Kurum, "Amacımız hızlı bir şekilde dönüşümü sağlamaktır. Ülkemizin üstesinden gelemeyeceği hiçbir problem, gerek yasal gerekse fiziksel anlamda sağlayamayacağı hiçbir altyapı ve imkân bulunmamaktadır. Bu kapsamda konuyla ilgili gerekli yasal düzenlemeler de yapılmış olup, çalışmalarının süratle devam ettiğini, bu hususa çok önem verildiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

DÖNÜŞÜM SOSYAL OLGUDUR
Gelinen noktada kentsel dönüşüm çalışmalarını sadece binaların yenilenmesi olarak değil sosyal yaşam standartlarını da olumlu yönde etkileyen bir unsur olarak gördüklerini aktaran Kurum, kentsel dönüşümün sosyal bir olgu olduğunu söyledi. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak, kamu ve toplum yararı gözetmek suretiyle, İstanbul, Ankara ve Kocaeli'de kentsel dönüşüm faaliyetlerine devam ettiklerinin altını çizen Kurum, "Şirketimizce yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları salt bina ve parsel ölçeğinde olmayıp, iskân sahaları, dönüşüm sahasında yaşayacak vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Okul, cami, kreş, meydan, park ve dinlenme alanlarıyla birlikte, bir bütün olarak öncesinde hazırlanan kentsel tasarım projeleriyle çözümlenmektedir. Amacımız tüm altyapısı tamamlanmış, yaşanabilir mekanlar üretmektir" dedi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181