Murat Kurum, 'Yabancı yatırımcının dikkatini çektik'!
Her yıl gayrimenkul sektörünün yoğun katılımıyla gerçekleşen dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak gösterilen ‘Dubai Cityscape 2017’de Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO Türkiye’deki gayrimenkul fırsatlarını katılımcılara anlattı

Dünyanın en önemli ve en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan 'Dubai Cityscape' bu yıl da Körfez ülkeleri başta olmak üzere dünyanın farklı birçok yerinden yatırımcı ve sektör temsilcisini bir araya getirdi. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO fuara katılarak Körfez ve Ortadoğu Bölgesi'nden birçok yatırımcıya Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlatırken geliştirdiği projeleri tanıttı. Dubai Cityscape 2017'yi değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Körfez yatırımcılarının Türkiye olan ilgilerinin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekti. Son dönemde yabancı ülke vatandaşlarına gayrimenkul satışının önünü açıp kolaylaştıran yasal düzenlemeler kapsamının genişletilmesi sonrası Türkiye'deki artan yatırım fırsatları yabancılara cazip getirdiğinin altını çizen Murat Kurum, Emlak Konut olarak Türkiye konut sektöründeki fırsatları ve Türkiye gayrimenkul pazarını anlatmayı amaçladıklarını söyledi.

250 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM 
Türkiye ekonomisi, gayrimenkul projeleri ve Dubai Cityscape hakkında değerlendirmelerini sürdüren Kurum, şunları söyledi: "Türkiye, ekonomisi sürekli büyüme kaydeden ender ülkeler arasında yer alıyor. 2016'da büyüme yüzde 2.9 olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. İnşaat sektörü ülke büyümesinin biraz önünde gelişim göstererek lokomotif olma geleneğini sürdürdü ve yılı yüzde 7.6 büyüme ile geride bıraktı. 2017'nin ilk çeyreğinde ülke ekonomisi yüzde 5 büyüme gösterdi. Orta vadeli programda büyümenin 2017'de yüzde 4, 2018 ve 2019'da yüzde 5 olması öngörülüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olan 2023 yılı hedefleri doğrultusunda Avrasya Tüneli, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, 3.Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osman Gazi Köprüsü gibi dünyanın da yakından takip ettiği dev projeler bir bir tamamlanırken Emlak Konut olarak bizler de 2023 yılında 250 bin bağımsız bölüm vizyonuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz."

ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞINDIK
Çin'den sonra dünyada ikinci konuma gelen inşaat sektörünün 100 milyar TL'nin çok üzerinde bir büyüklüğe eriştiğini ve 1.5 milyondan fazla insana istihdam sağladığını ifade eden Murat Kurum, "Böylesine önemli bir ölçekte dünya çapında iş yapan sektör temsilcilerimiz artık sadece iç pazara konut satma amacıyla çalışmıyor. Bunun yerine projelerini dış pazarlara tanıtıyor, yabancı gruplarla iletişim halinde olmaya özen gösteriyor. Kendi markasını ve Türk inşaat sektörünün gücünü, potansiyelini ve özgüvenini uluslararası platforma taşıyor. Türkiye'deki yabancı konut satışlarına bakıldığında son yıllarda Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin ilk sırada yer aldığı görülüyor" diye konuştu.

YABANCI YATIRIMCININ DİKKATİNİ ÇEKTİK
Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünü Körfez'de tanıtarak fırsatları ve Türkiye gayrimenkul pazarını anlattıklarını belirten Murat Kurum, şunları söyledi: "Bunun içinde en uygun platform Dubai Cityscape fuarı. Ülkemizin son 15 yılda yakalamış olduğu siyasal istikrar, ekonomimizin global olumsuzluklara rağmen gösterdiği büyüme trendi, ülkemizi yatırım yapılabilirlik açısından cazip kılan en önemli etkenlerdir. Bunun yanında, ülkemizin, bu bölgeye ve insanına olan kültürel ve coğrafi yakınlığı da yabancı yatırımcıların Türkiye'yi tercih etmelerinde etken rol oynuyor. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak kapsayıcı bir hedef kitleye hitap eden nitelikli gayrimenkul portföyümüz de yabancı yatırımcıların dikkatini çekiyor."

15 MİLYAR TL İŞ HACMİ OLUŞTURACAK
2017 yılı için 15 milyar TL'lik iş üretme hedefi koyan Emlak Konut yılın 3.çeyreği tamamlanmadan bu hedefinin önemli bir bölümünü gerçekleştirmiş durumda. Haziran ve temmuz ayında tamamlanan dev ihalelerle 11 milyar TL'lik değer oluşturan Emlak Konut GYO, yakın zamanda İstanbul'un merkezi konumundaki arsalar üzerinde iki proje hayata geçirecek. Küçükçekmece'de 1 milyon metrekare büyüklüğe sahip Bizim Mahalle projesi geleneksel mimari motifleri ile inşa edilecek. Bizim Mahalle projesinin yanı sıra şirket bünyesindeki Florya arsasının ihale edilmesiyle birlikte Emlak Konut 15 milyar TL'lik hedefine çok yaklaşmış olacak ve sene sonuna doğru açacağı yeni ihalelerle sene başında koyduğu hedefini yakalayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181