Mustafa Tekelioğlu, '1 yıl sonra bu fiyatlarda konut bulmak çok zor olacak'!
Note Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tekelioğlu, Almanya'da yaşayan Türkler'in Antalya konut projelerine büyük ilgi gösterdiğini belirterek "Bugün 1 milyon TL'ye 2-3 daire alabilirsiniz, ancak 1 yıl sonra bu fiyatları bulmak mümkün olmayacak" dedi.

Note Yapı’nın Antalya’da inşa ettiği projeler, yurtdışında gerçekleştirilen tanıtım atakları sayesinede yabancı yatırımcıdan büyük ilgi görüyor. Şirketin en yeni projesi olan Note 27, yabancıların yanı sıra yurtdışında yaşayan Türkler’in de ilgi odağı olmuş durumda. Spordan kültüre, güvenlikten sağlığa kadar birçok konuda farklığını hissettiren Note 27 projesinde fiyatlar 300 bin TL ile 500 bin TL arasında değişiyor.

2010 yılından bu yana emlak sektörünün saygın markaları arasında yer alan Note Yapı, hem Antalya’nın sakinlerinin hem de yurtdışından yaşayan ve bölgeye yatırım yapmayı hedefleyenlerin yakından takip ettiği projelere imza atmaya devam ediyor. Şirketin en yeni projelerinden biri ise Antalya’nın giderek değer kazanan ilçesi Kepez’de inşa edilen Note 27 projesisi. Fiyatların 300 bin TL ile 500 bin TL arasında değiştiği projede huzurlu ve aktif bir yaşama dair tüm detaylar düşünülmüş.

Ödüllü mimarlar tarafından tasarlanmış bulunan Note 27 projesinde, 13.400 metrekarelik alanda 6 blok yer alıyor. 80 m2 ve125 m2’lik 252 konuttan oluşan, 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğu proje, havalimanına, AVM’lere ve sağlık kurumlarına yakınlığıyla öne çıkıyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Note 27 projesi, yüzme havuzları, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları, yürüme alanları, sohbet alanları ve güvenliği olan ayrıca çocukların da mahalle kültürüyle büyüyebilecekleri bir site olarak tasarlanmış bulunuyor. Yurtdışındaki yatırımcılardan yoğun ilgi gören proje, özellikle Almanya’da yaşayan ve Türkiye’de yatırım yapmayı hedefleyenlerin ilgi odağı olmuş durumda.

“Bugün 1 milyon TL’ye 2 ya da 3 daire alabilirsiniz ama bir süre sonra fiyatlar değişebilir.”
Konut almak için çok doğru bir zaman olduğuna dikkat çeken Note Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tekelioğlu, “Oturmak ya da yatırım amaçlı konut satın alanların genellikle 300 bin TL ile 500 bin TL arasında bir bütçeyle hareket ettiklerini görüyoruz. Bu nedenle biz de Note 27 projemizde bunu dikkate alarak bir fiyatlama oluşturduk. İnşaat sektörü genel anlamda kârlılıktan feragat ediyor. Biz de piyasadaki genel akışa uygun bir fiyatlama ve proje oluşturduk. Yatırım yapmak isteyen, birikimi olan, ya da oturmak için konut satın almayı düşünen için en doğru dönemdeyiz. Tavsiyemiz, bu dönemin en iyi şekilde değerlendirilmesi. Çünkü bugün 1 milyon TL’ye bizden iki ya da üç daire satın alabiliyorsunuz. Ama tabii ki aradan belirli bir süre geçtikten sonra fiyatlar değişebileceği için bu mümkün olamayacak. Konut fiyatlarındaki bu değişen makasın birkaç yıl içinde dengeyi bulacak. İnsanlar bize şunu diyebilir ‘Ben sizden 1 milyon Liralık daire alsam faizdeki geliri sağlayabilir miyim? Biz de şunu diyoruz: Bir yılın sonuna geldiğinizde bankadaki paranız 1 milyon 250 bin lira olacak belki ama bir yıl önce bizden 1 milyon Liraya iki daire alabilecekken artık bunu alamıyor olacaksınız.”
Mustafa Tekelioğlu: “Kârlılığı değil, kalıcılığı ön planda tutuyoruz.”

Note Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tekelioğlu, “Bizim için kârlılık değil kalıcılık ön planda,” diyor. “Dairelerimizi ve projelerimizi kendimiz oturacakmış gibi düşünerek tasarlıyor, sakinlerinin ömürlerinin sonuna kadar oturmaktan mutluluk duyacakları yaşam alanları yaratmaya gayret ediyoruz. Çevreci ve yeni teknolojileri kullandığımız bir anlayışla projelerimizi inşa ediyoruz. Farkıl ülke ve şehirlerde gördüğümüz yenilikçi yaklaşımları mimaride kullanıyoruz. Bizim hiçbir projemiz birbirinin kopyası değil. Kendimizi sürekli yenilediğimiz için de bizden konut satın alan yatırımcıların her yeni projemize yakın bir ilgi gösterdiklerine şahit oluyoruz.”

Note Yapı’nın Note 27 projesinin ardından, 2019 yılının sonunda inşaatına başlayacağı Note 07 projesinde ise 200 daire ve 14 ticari alanın yer alması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181