Nef 50 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa satacak!

“Ucuz konut üretimi zorlaştı” diyen Nef'in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Türkiye'nin birçok yerinde 50 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa satacaklarını söyledi.

Türkiye'de ucuz konut üretiminin zorlaştığını belirten Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 'Nef Arsa' markasıyla kolay ve ulaşılabilir fiyatlarla arsa satacaklarını söyledi. Maliyet riskine girmeden daha geniş bir alıcı kesimine sesleneceklerini anlatan Timur "Büyük arsalar alıp ana plan üzerine çalışmaya başladık. 300 ve 500 metrekare parsellerle planlamalar yapıyoruz. 50-70 bin liradan 500-600 bin liralara kadar bir ürün çıkardık: Deneme satışları başladı" dedi.

YAKINDA TANITILACAK

Nef'in Ali Sami Yen Kompleksi Stadyumu'nun isim sponsoru olmasının ardından statta toplantı düzenleyen Erden Timur "Çoğunluğunu Marmara ve Ege bölgelerini oluşturan bu yeni ürünümüzü önümüzdeki günlerde tanıtacağız. Arsaları hangi yerlerde, hangi bölgelerde tüketicilerimiz ile buluşturacağımızı duyuracağız" ifadelerini kullandı.

EN PAHALISI TÜRKİYE'DE

Erden Timur, arsa ve inşaat malzemelerindeki artış nedeniyle ucuz konut üretiminin zorlaştığına dikkat çekerek, "35 ülkede yatırım için araştırma yaptık. En pahalı arsa Türkiye'de. Yapılan anketlerde 'Eve mi arsaya mı yatırım' sorusuna yüzde 90 arsa yanıtı çıkıyor" ifadelerini kullandı. Timur, Türkiye'nin dünyada en az 5 konut markası çıkarabileceğini de söyledi.

YENİ ÜLKELERE AÇILACAK

Erden Timur, yeni ülkelere açılmayı hedeflediklerini belirterek, "10'a yakın ülkede çalışacağız" dedi. Timur, konutta bu yıl gelirlerinin yüzde 60'ının yurtdışından olacağını söyledi. Gelirlerinin beklentilerini aştığını ifade eden Timur, "Yüzde 40'lar civarında olmasını bekliyorduk. Bu kadar yüksek olmasının sebebi ABD'deki iyi satışlar. Amerika'daki projenin 8 ayda yüzde 64'ü satıldı" diye konuştu.

KONUTTA BALON YOK

Timur, "Her yıl 700 bin konut ihtiyacı var. 6-7 yıldır balon var denip patlamıyorsa Türkiye'de balon yok demektir" dedi. İnşaatta maliyet artışına da dikkat çeken Timur "Bir yılda yüzde 150'nin altında artan inşaat malzemesi yok" ifadelerini kullandı.

Yaşar Kızılbağ / Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181