Nef'in hedefinde 10 şehir var!
İstanbul Avrupa yakasında 24 proje geliştiren NEF, bu yıl Anadolu'ya açılıyor. Bloomberg HT'de Arzu Maliki'nin sorularını yanıtlayan NEF İcra Kurulu Başkanı Erdem Timur, İstanbul dışında ilk projelerini bu yıl Bodrum'da inşa edeceklerini söyledi. Timur, Bodrum'daki iki arsalarından birinde hayata geçirecekleri projeyle dünyaca ünlü bir oteli getireceklerini ifade etti. Anadolu'da çok önemli potansiyel bulunduğunu dile getiren Timur, aralarında Adana, Denizli, Bursa, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Muğla'nın da olduğu 10 şehirde yeni projeler üretmeyi planladıklarını kaydetti. Timur, bu kentlerde yavaş yavaş büyüyeceklerini kaydetti. İstanbul'daki projeleriyle ilgili de bilgi veren Timur, İstanbul'da İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile birlikte yaptıkları İn İstanbul projesinin son etabını yakan zamanda taknıtacaklarını ayrıca Bahçelievler ve Ataköy'de proje geliştireceklerini aktardı.

'FAİZDE YÜZDE 1 PSİKOLOJİK SINIR'
Merkez Bankası'nm faiz koridorunun üst bandında yaptığı yarım puanlık indirimin ardından konut kredisi faizlerinin yüzde 1'e inme olasılığının arttığını ifade eden Timur sözlerine şöyle devam etti: "Konut kredisi faizlerinde yüzde 1 psikolojik sınır. Faizler yüzde l'in altına düştüğünde konut satışları artıyor. Bu dönemlerde krediyle alman konut oranı toplam içerisinde yüzde 40'lar civarına yükseliyor."

Nef New York bu yıl satışa çıkıyor

Yurtdışındaki ilk projeleri Nef New York'u bu yıl satışa çıkaracaklarını belirten NEF icra Kurulu Başkanı Erdem Timur, ABD'nin diğer kentleri ile Avrupa'da da proje geliştirmek istediklerini vurguladı. Timur, yaratıcısı oldukları fold home (Katlanabilir ev) patentini Almanya ve ingiltere'ye taşımak için yabancı firmalarla görüştüklerini söyledi. Timur bu yıl ayrıca Nef'in yeni modeli yaklaşık 900 öğrencilik yurt projesini eylül ayında hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181