Okula yakın evlerde kiralar yüzde 20 artacak!
Liselere girişte Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi'ne geçilmesi, konut piyasasını da hareketlendirdi. Yeni sistemle birlikte öğrenciler adreslerine en yakın beş okuldan birine kayıt yaptırabilirken, bu dönemde konut arayışında olan aileler için iyi okulların yakınında ev bulmak önem kazanacak. Özellikle ikinci el konut ve kira piyasasının hareketleneceğini belirten uzmanlar, münferit mahallelerde kiralık ev fiyatlarının yüzde 20 artacağının altını çizdi.

BEYOĞLU, BEŞİKTAŞ, FATİH
Bakanlık verilerine göre en çok talep gören ve akademik başarısı yüksek ilk 20 okul Beyoğlu, Beşiktaş, Fatih, Kadıköy ve Üsküdar öncelikli olmak üzere Kartal, Bahçelievler ve Beylikdüzü'nde yer alıyor. İkametgâh ile yerleşilebilecek liselerin yer aldığı ilçelerde kiralık konut fiyat ortalaması 1.500 ila 2 bin liradan başlıyor. Beklenen yüzde 20'lik kira artışıyla birlikte bu rakam 1.800 ila 2 bin 200 liraya çıkacak. Emlak ofisleri şimdiden iyi okullara yakın konumdaki evleri bu özellikleriyle pazarlamaya başladı. Yeni sistemin gayrimenkul sektörünü hareketlendireceğinin altını çizen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul'un bazı mahallelerindeki kiralarda artış beklendiğini söyledi.

PAZARLAMAYA YENİ BAŞLIK
KONUTDER Başkanı Altan Elmas, bu okulların bulunduğu bölgelerin, özellikle tercih dönemlerinden ciddi bir ilgiyle karşılaşacağını ve gayrimenkul piyasasını hareketlendireceğini söyledi. Elmas, "Pazarlama stratejilerine yeni bir başlık daha açıldı. Artık ulaşım ağları kadar iyi okullara yakınlık da tüketicinin tercihlerini belirleyecek" dedi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181