'Önümüzdeki dönemde gayrimenkul sertifikaları bir araç olabilir'!
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, ellerini taşın altına koyacaklarını belirterek, "KONUTDER üyesi en az 8-10 belli-başlı firmamız önümüzdeki yıl içerisinde sertifikaların bir ucundan tutarak halka arz yapamaya başlayacağız" dedi.

Geçen yıl SPK'nın gayrimenkul sertifikasını yeniden düzenleyerek bir projede TOKİ ile arzını gerçekleştirdiğini dile getiren Elmas, ancak devamında ikinci bir proje eklenemediğini söyledi. KONUTDER olarak bu konuda çeşitli tespitleri olduğunu, sektörün taleplerini ve işleyişlerle ilgili talepleri Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş'a arz ettiklerini anlatan Elmas, geçen haftalarda tebliğin yeni halinin yayınlandığını bildirdi. Elmas, yeni tebliğde taleplerinin büyük kısmının dikkate alındığını belirterek, "Sektör temsilcileri olarak bize göre önümüzdeki dönemde gayrimenkul sertifikası bir araç olabilir" dedi.

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181