Onur Öngün'den ucuz konut formülü!
Kent merkezlerindeki askeri alanların şehir dışına alınması sonrası herkes boşaltılan askeri arazilere ne olacağını sormaya başladı. Hükümet askeri arazilerdeki yeşil alanların korunacağının güvencesini verirken, gayrimenkul profesyonelleri, yeşil alanların dışında kalan bölümün yapılaşmaya açılması gerektiği görüşünde.

Gayrimenkul uzmanlarına göre, arsa maliyetleri nedeniyle yükselen konut fiyatları, askeri araziler sayesinde ciddi anlamda gerileyebilir, inşaat sektöründeki her temsilcinin ortak sorununun yüksek arsa fiyatları olduğunu ifade eden Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, askeri alanların şehir dışına taşınarak, bu alanların yapılaşmaya açılmasının bir taşla iki kuş vurma anlamına geldiğini kaydetti. Öngün, büyüyen ve nüfusu 1 milyonu geçen kentlerin sayısının hızla artması ile bir zamanlar kent merkezlerinin dışında konumlandırılan askeri alanların şimdilerde kentlerin neredeyse göbeklerinde kaldığını belirterek, şunları söyledi: "Bu arazilerin kent merkezinde yer alması modern şehirciliğe aykırı. Ancak bu araziler tamamen rant olarak da görülmemeli. Altın değerindeki askeri alanlar modern şehirciliğin tüm kuralları ile kentlere nefis peyzaj ve yeni nesil yapılar olarak kazandırılmalı."

Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181