'Orta vadede Türkiye'de konut fiyatları düzeltilebilir!'
Morgan Stanley, demografinin desteğini devam ettirmesine rağmen, satın alınabilirlikte son yıllarda iyileşme olmaması, geçmişle karşılaştırıldığında getirilerin düşmesi ve arz talep dengesizliklerine dair ilk sinyallerin gelmesinin orta vadede Türkiye'de konut fiyatlarında bir düzeltmeyi gerektirebileceğini bildirdi.

Türkiye'de konut fiyatlarını 2010 yılından bu yana reel olarak yüzde 36 arttığını ve bunun 2004 yılından bu yana konut kredilerinde kayda değer artışla bir araya gelmesinin bir düzeltmeye ilişkin endişeleri artırdığını vurguladı.

Morgan Stanley, bir düzeltme yaşanması halinde, bunun esas olarak makro etkilerini GSYH ve bankacılık sektörü üzerinde görmeyi beklediklerini de vurguladı. Mortgage kredilerinin bankacılık sektörü için sistemsel problem üretmesini beklemeyen Morgan Stanley, ancak fonlama yapılarında uyuşmazlıklar olan ve çalışma sermayeleri sınırlı bazı mütahitlerin sorunlar yaşayabileceklerini belirtti. 

Uzmanpara Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181