Ortadoğu Grup Merkez Zekariyaköy'e yeni etaplar ekleyecek!
Kuruluşu 35 yıla dayanan bugün enerjiden turizm ve gayrimenkule kadar pek çok alanda faaliyetlerini sürdüren Ortadoğu Grup, Zekeriyaköy'de yaptığı Merkez Zekariyaköy projesine yeni etaplar eklemeye hazırlanıyor. 64 konuttan oluşan Merkez Zekariyaköy projesinin ilk etabının tamamlanarak teslim edildiğini aktaran Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gür, "Bu etaptaki konutların neredeyse hepsi satıldı. 36 konutluk ikinci etapta da satışlar ilerliyor. Ancak artık nazlı satış yapıyoruz. Çünkü 3. Köprü ve güzergâhları, havaalanı ve metro gibi büyük projeler güzergâhtaki konutların fiyatlarını artırdı. Önceden bölgede konutların metrekare fiyatları 2 bin -2 bin 500 dolar iken şimdi 3 bin- 4 bin dolar arasında değişen konut fiyatları mevcut. Açılışa birlikte bu fiyatlar daha da yükselecek. Bölgede zaten fazla konut üretimi yok. Bu nedenle köprü açıldıktan sonra projelerin satışa çıkması daha doğru olacak" diye konuştu. Bölgede başka arsaları olduğunu buralarda proj enin diğer etaplarını yapacaklarını kaydeden Gür, "Böylece toplamda 300 konut sayısına ulaşacağız. Bu yıl etaplardan birini dahayapacağız" dedi.

Aydos Ormanlarına komşu son etap satışta
Ortadoğu Grup Sancaktepe bölgesindeki büyük yatırımlarını sürdürüyor. Şirket bölgede 81 bin 433 metrekare arazi üzerinde inşa edilen ve 28 blok, 1394 daireden oluşan Resim İstanbul projesinin karşısında ilave 700 konutluk yeni bir proje içinde çalışmalara başladı. Böylece bölgede toplam 2 bin konut sayısına çıkacaklarını kaydeden Mehmet Gür, eylül ayında 700 konutu satışa çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Resim İstanbul'da ev alanların yüzde 90'danfazlasının yaşamak için aldığına dikkat çeken Gür, bu nedenle yabancıya da çok fazla satış olmadığını söyledi. Mehmet Gür, Resim İstanbul'un ilk etabında telimlerin başladığını ikinci etapta ise eylülde teslimlere başlayacaklarını aktararak projenin Aydos Ormanına en yakın ve son etabı olan Resim İstanbul Nefes'inde satışa çıktığını ifade etti.

Eyüp ve Kağıthane'de kentsel dönüşümle büyüyecek
Mehmet Gür, Eyüp'te hemen metronun dibinde 8 bin 936 metrekare alan üzerinde 222 daire ve 9 ticari üniteden oluşan Yeni Nesil Eyüp projesine başladıklarını kaydetti. Gür, "Ulaşım avantajından dolayı Alibeyköy Çırçır'da yapacağımız projemiz için henüz satış ofisi yapmadık ama %20'si satıldı.'' dedi. 2+1,3+1dairelerin olacağı projede metrekare fiyatları ise 5-6 bin lira arasında.

Kâğıthane'de yapımına başlanacak Mod İstanbul Projesi ise 3 bin 900 metrekare alandan oluşuyor. Yüzde 78'i açık ve yeşil alana ayrılan projede 1+1,2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunuyor.

Leyla İLHAN/Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181